Alkalmazások vezetőknek

A telefonok világában egyre újabb és újabb kommunikációs lehetőségek jelennek meg. Az egyik ilyen a pár évvel ezelőtt bevezetett NFC (Near Field Communication – rövid hatótávú kommunikáció), ami lehetővé teszi kevés adat gyors küldését.

 

free-shipping-0-3mm-tempered-glass-screen-protector-for-samsung-galaxy-s3-siii-i9300-anti-shockMobiltárca

A telefonok világában egyre újabb és újabb kommunikációs lehetőségek jelennek meg. Az egyik ilyen a pár évvel ezelőtt bevezetett NFC (Near Field Communication – rövid hatótávú kommunikáció), ami lehetővé teszi kevés adat gyors küldését. Mindehhez nincs szükség másra, mint a készülékek összeérintésére. Ugyanilyen elven működik a paypass funkció a bankkártyákon. Így akár az okostelefonunkat is használhatjuk fizetésnél, amennyiben minden feltétel adott. A használatához egy speciális SIM kártyára van szükség, amit külön kell kérni a szolgáltatótól. Erre azért van szükség, hogy a virtuális bankkártya adatait egy külön chipen tudjuk tárolni. Ezután telepíteni kell az alkalmazást, majd igényelni egy mobil kártyát, ami lehetővé teszi a telefonnal való fizetést. Jelenleg ilyen alkalmazást a T-mobilosok és a Vodafonosok használhatnak, és ezek közül is csak azok, akik OTP bankszámlával rendelkeznek.

 

s3flipfeherTokok és fóliák

Az egyre vékonyodó készülékek egyik negatív tulajdonsága, hogy könnyebben törnek el, vagy repednek meg egy esés után, ami akár tönkre is teheti a készüléket. Ennek megelőzése érdekében érdemes tokot venni a telefonhoz, ami tompítja az esés erejét, így óvva a készüléket. Érdemes valamilyen hibrid változatot venni, azaz olyat, amiben lágyabb és kemény réteg is van, ugyanis az ilyen típusúak, nagyobb valószínűséggel védik meg a készüléket. Ha valaki ritkán nyúl a telefonjáért, akkor hasznos lehet az úgynevezett flip cover, ami a képernyőt is védi, ami a telefon legsérülékenyebb része. A tokok ezen kívül a szennyeződések ellen is védenek, azonban a kis réseken a por könnyen bejut és lerakódik, ezért időként érdemes kivenni a telefont, és áttörölni a tokkal együtt. Mivel sokan hordják zsebükben a telefonjukat, a kijelző könnyen összekarcolódhat. A képernyővédő fóliák ezt gátolják meg, illetve szintén védenek a szennyeződések ellen. Azonban itt arra érdemes figyelni, hogy kismértékben rontják a képminőséget. Fontos, hogy a fólia nem véd a képernyőtörés ellen.

 

Kriszbacher Gergő csst. (217.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük