Tizennégy új cserkésztiszttel gyarapodott az összmagyar cserkészet

A Magyar Cserkészszövetségek Fóruma 2018. október 21. és 28. között tartotta 6. tiszti tanfolyamát Hollókőn. Összesen 21-en vettek részt a tanfolyamon, ezek közül 14-en jelöltként és heten kiképzőként. A hollókői Kreatív Tér képzésközpontja remek hely volt a képzésre, ahol hat régió cserkészei képviseltették magukat (Délvidék, Erdély, Felvidék, Horvátország, Magyarország, Nyugat-Európa és Észak-Amerika).

A résztvevők és a kiképzők más-más szövetségekből érkeztek, a képzések során belátást nyerhettek a fórum szövetségeinek munkájába, szervezetébe és egyes cserkészcsapatok életébe. A képzés egyik célja a tapasztalatcsere volt, amellyel elindulhatnak a közös célok megvalósításának irányába. A képzések mellett más táborokhoz hasonlóan tábortűzzel koronázták meg a napjaikat. A komoly témák mellett a népdaléneklésre is sor került, pihenésként népi játékokat játszott a lelkes társaság. A képzés célja nemcsak a cserkésztudás elmélyítése volt, hanem a cserkészvezetők közti ismerkedés és a szorosabb együttműködés kialakítása és elősegítése. A közös képzés jó alapot ad a további határon átívelő összmagyar programok és összefogás megvalósításához.

Fontos kiemelni, hogy a Magyar Cserkészszövetségek Fóruma által 2013-ban elindított segédtisztképző táborok folytatásaként többen ezen a tiszti tanfolyamon is részt vettek. Ez az első olyan generáció, amely már a közös fórumos segédtiszti képzésen és a most megrendezett tiszti tanfolyamon is jelen volt.

A Tisztitanfolyamot a „Lépj át a határaidon!”című projekt támogatta.