Új szakmai vezető az Imre herceg terv – közelebb egymáshoz projekt menedzsmentjében

A projekt első évében Hajnáczky Tamás szakmai vezetésével számos olyan területen tudtunk továbblépni, melyek alapjául szolgálhatnak a mozgalom további fejlődésének. Mielőtt bemutatnánk az új szakmai vezető Csemer Patríciát, röviden összefoglaltuk az előző időszakban elvégzett munkát. Részletekről itt olvashattok.

Hajnáczky Tamás vezetése alatt mindenekelőtt a történeti modul munkacsoport feladata volt a Magyar Cserkész folyóirat alapításától a cserkészet betiltásáig megjelent számainak teljes körű digitalizálása, a Gödöllői Városi Könyvtár és a MCSSZ gyűjteményében lévő Vezetők Lapja számainak digitalizálása, ezek közül az MCS az EPA-n is elérhető. A kutató munkának köszönhetően számos kordokumentum, fénykép és irat is megőrződik online formában. Ezek mellett a cserkészet történeti múltjának szakszerű kutatása jelenleg is több területet érintően folyik, azok befejeztével hírt adunk az eredményekről.

Az elmúlt időszakban három hiánypótló kiadvány elkészítése mellett döntött a projekt vezetősége szakmai szakértők bevonásával, ezek módszertani- és támogató anyagok; a Gyermekvédelmi ismeretek cserkészeknek, A vezetés ösvényein – vezetéstudományról cserkészeknek, valamint az Alapismeretek a cigány, roma közösségekről. Ezek mindegyike végleges formában hamarosan elérhető lesz a cserkészek számára.

A Szövetség, a Projektiroda dolgozói és a Kommunikációs csapat nevében köszönjük szépen a munkádat! Sok sikert a folytatáshoz!

Csemer Patrícia szociálpolitikusként végzett az Eötvös Loránd Tudományegyetem Társadalomtudományi Karán, majd a Nemzetközi Bankárképző Központban okleveles képesítést szerzett az Európai Uniós Strukturális Alapok kezelése, projektgenerálás területen. Tanulmányévei alatt uniós programmunkatárs volt az Európai Szociális Alapnál, majd a Strukturális Alapok Program Iroda koordinátora. Ezt követően dolgozott az Európai Parlament és az Európai Bizottság gyakornokaként is, majd a Roma Oktatási Alap pénzügyi koordinátoraként folytatta pályáját. Tevékenyen részt vett a gyermekek tehetségfejlesztésének elősegítésében, például 26 nyári tábor és élményhétvége formájában. Mentorálta a Türr István Képző és Kutató Központ tevékenységét, és további projekttapasztalatokat szerzett az Oktatási Hivatalban. Legutóbb az Erzsébet Táborokat támogató alapítvány szakmai vezetőjeként dolgozott.

Családjával Dunakeszin él, egy 8 éves kisfia van. Hobbija a görkorcsolyázás, a túrázás és a pilates.