V. Cserkész Olimpia

2019. április 26-28-án (péntek-vasárnap) a 298. sz. Lehel vezér cserkészcsapat Cserkész Olimpiát szervez Jászberényben, immár 5. alkalommal. Mivel az idei egy jubileumi Olimpia lesz nem csak sportban fognak versenyezni, hanem cserkészes dolgokban is. Így a hagyományos foci és röpi mellett más, cserkészes versenyszámokat is lesznek. További részletekről itt olvashattok.

Ha szeretsz sportolni, mozogni, versenyezni, vagy ha szeretnél egy jó hangulatú cserkészprogramon részt venni, akkor itt a helyed! A rendezvény 3 napos, rengeteg programmal készülünk mindhárom napra. Nem csak a sportok miatt érdemes eljönni! (Részletes programleírás a meghívó végén.)

A program kezdete: 2019. április 26. 17:30 (érkezés, regisztráció 17:30-tól 18:30-ig)

A program vége: 2019. április 28. kb. 10:00

Regisztrációs határidő: 2019. április 21. (Húsvét vasárnap) 23:59, vagy a 150 férőhely betelte!

Költségek: A program teljes egészében, mindenkinek INGYENES!

Mint általában minden cserkész program, a Cserkész Olimpia sem jöhetne létre támogatók, adományozók nélkül. A rendezvény az EFOP támogatásával valósul meg, azonban sajnos nem mindent tudunk ebből a forrásból fedezni, ezért kérünk minden résztvevőt, hogy lehetősége szerint adományával támogassa a rendezvény megvalósulását. Az adomány ajánlott összege 1000 Ft. Ezeket az adományokat a helyszíni regisztrációkor gyűjtjük.

Helyszín: 5100 Jászberény, Lehel vezér tér 5. Nagyboldogasszony Kéttannyelvű Katolikus Általános Iskola és Gimnázium, a szombati szabadtéri sportversenyek helyszíne a Fácán utcai „játéktéren” lesz.

A programra 12 év feletti cserkészek, kószák, roverek jelentkezését várjuk, 5 fős csapatokban, két korcsoportba!

A jelentkezés és a regisztráció egyénileg történik internetes felületen (cím lentebb). A csapatok létszáma 5 fő, se több, se kevesebb. Ha valakinek nincsen csapata, tud jelentkezni egyénileg is, az így jelentkezetteket a szervezőség osztja csapatokba. Az 1. korcsoportba 10, a 2. korcsoportba 14 csapat jelentkezését tudjuk fogadni.

Regisztráció: Az internetes regisztráció kötelező (kísérőknek is)! A regisztrációs felület a következő webcímen érhető el: https://goo.gl/forms/PJ0pfKWMiTKvYD1V2

A regisztráció egyénileg történik, de az 5 fős csapatok további tagjainak nevét is fel kell tüntetni. A Cserkész Olimpia Facebook oldalán további tájékoztatást találtok: https://www.facebook.com/cserkeszolimpia/

Felhívjuk az érdeklődők figyelmét, hogy a program létszámkorlátos! Így kérünk mindenkit, hogy csak akkor regisztráljon, ha valóban el is tud jönni a programra! Ha már regisztráltál, de valami miatt mégsem tudsz megjelenni, kérlek, jelezd a szervezők felé a lentebb megadott elérhetőségek egyikén! A kísérőknek élelem ellátást nem tudunk biztosítani, csak szállást!

Korcsoportok:

–          1. korcsoport: minimum 12 éves (6. osztályos) – maximum 14 éves (8. osztályos) (születési dátum: 2004. június 1. – 2007. május 31.)

–          2. korcsoport: minimum 15 éves (9. osztályos) – (születési dátum: 2004. május 31. előtti)

Az Olimpián az alábbi versenyszámokra lehet nevezni, melyek a szombati napon lesznek megtartva (szabadtéri pályákon). Az egyes sportokra a nevezést az internetes regisztráció során kell leadni.

• foci vagy röplabda (választható)

• sátorállítás

• rekeszmászás

• rohampálya

• terepfutás

• bigézés

• rönkfűrészelés

• tűzgyújtó verseny

• nyakkendőharc

• Just Dance

• nótafa verseny

• sátorlap divatbemutató

• méta (más csapatbeosztás szerint)

A versenyszámok külön lesznek értékelve és díjazva, valamint külön díjazva lesz az abszolút első helyezett csapat, akik – az eredményeket összesítve – a legjobban szerepeltek a tornán.

Étkezés: A pénteki vacsoráról mindenki maga gondoskodik, szombat reggeltől a vasárnapi reggeliig az ellátást mi biztosítjuk.

A kísérőknek ellátást nem tudunk biztosítani, arról minden kísérő magának kell gondoskodjon!

Felszerelés: 3 napos portyafelszerelés, különös tekintettel: hálózsák, Polifoam, tisztálkodási felszerelés, sport felszerelés, csajka (tányér, pohár, evőeszközök).

Bármilyen kérdésed van, fordulj hozzánk bizalommal:

Buck Miklós: 0620/4001297, buck.miklos@gmail.com

Muhari Laura: 0630/4192157, muhari.laura@gmail.com

A hétvége részletes programja:

Péntek:

–          érkezés az olimpiai faluba, regisztráció, megnyitó

–          éjszakai foci, éjszakai gondolázás a Zagyván, pusziharc, kvízjáték, Just Dance

–          filmezés – Eddie, a sas (2016)

–          non-stop chill-zone, üzenőfal, információk a szombati versenyszámokról

Szombat:

–          reggeli, utazás a helyszínre

–          bemelegítés

–          versengés reggeltől estig

–          sportfogadás

–          giga brit bulldog 150 fővel, pihentető állomás

–          fürdés, vacsora

–          eredményhirdetés

–          fotóbolt, koktélház

Vasárnap:

–          Szentmise

–          hazautazás

A Csolimpia az Imre herceg terv – közelebb egymáshoz projekt támogatásával jött létre.