Esélyegyenlőségi tréning

2019. június 6 és 7. között zajlott az esélyegyenlőségi tréningünk, melyet az Esélyegyenlőségi terv apropóján tartunk, melynek része volt egy VIII. kerületi városismereti séta is Gyere velünk a nyóckerbe! Rendhagyó városi séta a társadalmi párbeszédért címmel. A tréning helyszíne a Görbe Bögre Kávézó volt, majd innen indultak a résztvevők a Népszínház utcán át a Mátyás térig.További részletekről itt olvashattok.

A tréninget az UCCU Roma Informális Oktatási Alapítvány trénerei tartották. Az interaktív tréning keretében a résztvevők szenzitív témákat érintettek, a cigányság kultúráját és a roma társadalommal kapcsolatos tabukat, tévhiteket és előítéleteket dolgoztak fel a trénereknek köszönhetően bizalmas, hiteles légkörben. A csoportok kényes, akár sosem feltett kérdésekre is választ kaphattak, és a visszajelzések azt mutatták, hogy még több órán át tudtak volna a témával foglalkozni, annyira érdekes és élvezetes volt.

„A sétánk annyiban egyedülálló, hogy az alapítvány roma önkéntes fiataljai vezetik. Ők osztják meg a környékkel kapcsolatos személyes tapasztalatokat és beszélnek egy  többnyire romák által lakott városrészről.  A séta során a résztvevők  bármilyen kérdést  feltehetnek. A válaszadók roma származása és a kerülethez köthető  személyes élményeik teszik hitelessé a közös élményt. Így hozzájárulhatunk a környék értékeinek a felfedezéséhez, a félelmek és előítéletek csökkentéséhez.” Az UCCUsok

A tréninget azImre herceg terv – közelebb egymáshoz projekt támogatta.