Egervár – kiképzői felkészítés

2019. június 28-án Zamárdiban gyűlt össze az egri törzs. Az első témájuk a tábori feladatok kiadásának megvitatása volt. Összeszedték az eddigi tapasztalatokat és egy új feladatlistával zárták az eszmecserét. Beszélgettek az őrsvezetők komolyabb kihívásairól. Az est további részében közösségépítő játékokat játszottak.

Szombaton, a reggeli után vendégek érkeztek, mégpedig Tabajdiné Zsófia és Tabajdi Márton, akik a kiképzők képzéséért felelnek, témájuk: a öv jelöltek egyéni vezetése, és a tábori feladatok. A hosszas beszélgetést követően szerepjátékra is sor került. Több csoportban dolgoztak, így mindenkinek lehetősége volt elmondani a véleményét, tapasztalatait. Fecske és Tupaja menedzselték az egész délelőttöt, számos hasznos dolgot osztottak meg a résztvevőkkel. A kiképzők összességében nagyon eredményesnek és elgondolkodtatónak találták ezt a délelőtti programot.

Az ebéd után csobbantak egyet a Balatonban. A frissítő fürdő után a két új kiképző tartott egy-egy próbaképzést, ami egyben jó gyakorlási lehetőség volt, a többieknek pedig hasznos képzés, fontos témákról.

Délután meghallgatták az altáborparancsnok bevezető képzését, ami segítette őket ráhangolódni a táborra. Átbeszélték a keretmesét, az egyének szerepét és feladatát. Vacsora után ismét egy kis közösségépítő program következett, aminek keretében egy hajnali fürdőzést is megejtettek a Balatonban. Vasárnap egy közös reggeli után gyakorolták a napostiszti feladatokat, eljátszottak több zászlószertartást. 

A felkészítést az Imre herceg terv – közelebb egymáshoz projekt támogatta.