RMCSSZ vezetői hétvége

Június 28-án estére összegyűlt a kis szervező csapat Békéscsabán a Réti Panzióban. A szobák elfoglalása utáni közös vacsorát egy bemutatkozó beszélgetés követett. Minden jelenlévő elmondta, hogy kicsoda, honnan jött, mivel foglalkozik, illetve az erdélyi vezetőképző tábor melyik altáborában fog tevékenykedni idén. A rövid bemutatkozó után kötetlen beszélgetés következett, amely egyesek számára reggel 4-ig is elhúzódott.

Szombaton reggeli után egy közös megnyitót tartottak, amelyet Borka Botond táborparancsnok vezetett. Induló és ima után néhány csoportképet készítettek, és rövid szünet után újra összeült a csapat a közös témákat átbeszélni, problémákra rávilágítani. Szó volt a őrsvezetés gyakorlati kérdéseiről, megbeszélték a közös tábortűz időpontját, illetve a közös vagy ütköző programokat. Ezután az altáborok külön-külön ültek össze saját altábori feladataik tisztázására.

A délutánt a Gyulai Várfürdőben tölthették a résztvevők, ahol sokféle vízi programot próbálhattak ki.

A vacsorát ismét a Réti Panzióban fogyasztották el, amit követően újra összeült az összes jelenlévő egy közös áttekintésre. Az esti beszélgetés két témára alapult: az első felvetett probléma a kiképzők és a GH segítők tábor díja volt, amiben sikerült egy közös, mindenkinek megfelelő megoldást találniuk. 

Vasárnap reggel szentmisére mentek néhányan. 8-tól reggeli várt mindenkit, majd egy közös kiértékelőt tartottak, amiben még egyszer átismételték a hétvége témáit.

A program a Lépj át a határaidon! projekt támogatásával valósult meg.