Kerületi Elnökségek Találkozója

Idén a második, a tavasszal megválasztott, friss Országos Elnökség részvételével az első Kerületi Elnökségek Találkozója zajlott le szeptember 6-7-én Dunaújvárosban. Az elnökségeken kívül két Országos Tanács-tag, és a csapatmentorok vettek részt, utóbbiak azért, hogy az Országos Elnökség által összeállított feszes programot és a szerteágazó témákat változatos moderációs technikákkal mederben tartsák. További részletekről itt olvashattok.

A regisztrációt, szálláshely-elfoglalást és vacsorát követően Horváth Domonkos, országos ügyvezető elnök megnyitó szavai után a 40 feletti résztvevő bemutatkozó körével, eddigi közös munka mentén kialakult kapcsolatok hálójával kezdődött a két napos közös gondolkodás. Hogy ez hatékony legyen, csoportmunkában ki-ki megfogalmazta az elvárásait és reményeit. Az éjszakába nyúló este utolsó hivatalos programjaként Pólya Viktor, szövetségi igazgató bemutatta az MCSSZ iroda új szervezeti struktúráját. A kötetlen beszélgetés és networking aztán még tovább nyúlt az éjszakába.

A szombat délelőttöt több szekcióban folytatta a társaság: elsőként elnökök, ügyvezető elnökök és vezetőtisztek köreire bontva gyűjtötték össze a szerepkörökhöz tartozó, hasonló kihívásokat és az együttműködés lehetőségeit. Aztán a társaság egyik fele (jellemzően a vezetőtisztek és OT-tagok) a Vezetőképzési szabályzat módosításán dolgozott, a másik fele pedig a Szövetség gazdasági fenntarthatóságával és az ingatlanprojektekkel foglalkozott. A vezetőtisztek intenzíven belelendültek a hatékony munkába, ezért további időt kértek, közben viszont a szomszédos teremben megkezdődött a Szövetség növekedésével kapcsolatos, stratégiai jellegű beszélgetés. Az ebédszünet előtt újra a teljes társaság figyelt Arany János, szakmai munkatárs táborozási fejlesztésekről szóló rövid beszámolójára.

Az ebéd utáni aluszékonyságot egy szabadtéri tréning-technikával akadályozták meg a csapatmentorok, mely közben a kerületi elnökségek értékes jó gyakorlatokat oszthattak meg egymással, jogosan büszkélkedve kerületük eredményeivel. Ezután az Országos Elnökség fogadta a kérdéseket az új, nagyobb létszámú elnökség pontos feladat-felosztását és eddigi tapasztalatait illetően.

Az utolsó program blokkban Rudan János rövid tájékoztatót tartott a tipikus problémákhoz kapcsolódó kockázatkezelési forgatókönyvekről, majd az elnökségek a következő nevelési évek fókusz-témáinak szerepét járta körbe, és gyűjtötte össze a legfontosabb közös témákat, amik sorra is kerülnek majd a következő években.

A záró-, és visszajelző kör után már csak a vacsora következett. A rengeteg témát érintő tanácskozást a csapat fáradtan, de gondolatban gazdagabban zárta.