Egy generáció korlátok nélkül

Az UNICEF Rajtad áll a jövőd! program keretében Magyarországon 2019. október 12-én 10 csapat indult el egy igazán izgalmas és kihívásokkal teli úton, hogy az általuk azonosított, közösségüket is érintő problémákra társadalmi vállalkozási ötleteket dolgozzanak ki. Ennek egyik fontos állomása az október 25-27-én megrendezésre került háromnapos műhelymunka volt, melynek végére kész projektjavaslatokat dolgoztak ki a csapatok. 2019. október 27-én, a három napos műhelymunka keretében kidolgozott terveket, projektjavaslatokat értékelte a zsűri, egy előre meghatározott értékelési szempontrendszer alapján. Zsűritagok értékelték a kreatívál kreatívabb munkákat.


Az első országos fordulóba jutott tíz csapatból (14-24 éves fiatalok) ötöt választott ki a zsűri, ők 1000 dollárt és további szakmai segítséget kapnak terveik, projektjavaslataik megvalósításához.:

  1. Szajla gyöngye: Mobil Applikáció segítségével célzott adománygyűjtéssel szeretné elősegíteni, hogy a megfelelő ruházat, tanszerek hiánya ne akadályozza meg tanulmányaik sikerességét.
  2. NZV: Tatán a speciális szükségletű, tanulási nehézségekkel küzdő diákoknak szeretne segítséget nyújtani egy mobil applikáció kifejlesztésével.
  3. Budaörsi Tanoda – Romano Glaszo: az előítéletek ellen kíván küzdeni a művészetek erejével és játékos tréningekkel.
  4. TomoRRow: A mélyszegénység sújtotta Tomoron az álláskeresést szeretnék megkönnyíteni egy komplex álláskeresési applikáció segítségével.
  5. Kerekes és lábas: A fóti gyermekváros mozgássérült lakói, a fogyatékossággal élők felsőoktatási nehézségeire szeretne megoldást találni egy speciális online útvonaltervező és az egyetemi épületek akadálymentességéről szóló online tájékoztató készítésével.

Csemer Patrícia szakmai vezető