A gyűjtés nem állhat le – folyamatban a tetőfelújítás!

Aki esős időszakban járt már a „Tömi” székházban Kollár Tamáséknál, ismeri a helyzetet: a terem közepén a lavórokban gyűlik a víz, a fűrészporos tapétát több helyütt már évekkel ezelőtt lemosta az eső. A tető viszont nem csupán esztétikai kérdés! Ezért indítottunk közösségi adománygyűjtést a tetőfelújításra. Friss híreket hoztunk, hogy állnak a munkálatok. 

Szerencsére a beázási problémák 1-2 héten belül megoldódnak! A gyűjtés viszont még nem állhat le, hiszen vannak hátra belső munkálatok.

Mit fejeztek már be az ácsok?

  1. Készen van a héjazat felújítása (felszedték a cserép héjazatot, kidobták a rossz állapotú tetőléceket, ellenlécezetet, kátránypapírt a deszkázatról);
  2. Kicserélték az elkorhadt deszkázatot, bekerült a páraáteresztő tetőfólia;
  3.  Új ellen- és tetőlécezet készült a szükséges helyeken;
  4. Belsőudvar felőli tetősíkra új cserép került, szerencsére a többi helyen megtarthattuk a régieket, mert jó állapotban voltak;
  5. Cserélve lett 7 tetőablak, és lett egy új ablakunk is, így nem kell a titkársági irodában állandóan villany mellett dolgozni;
  6. A bádogozás cserélve lett a szükséges helyeken.

Jelenleg zajló munkálatok:

  • cseréplemez kerül az utcafronti oldalra, hogy minimalizáljuk az újbóli beázás kockázatát;
  • zajlik a hajlatok, kiszögellések cserepezése, a kúpcserepek felhelyezése;
  • a beépített ablakok körül javítják a szigetelést, gipszkartonozást.

A fentiek összköltsége 11,5 M Ft lesz, amiről azt gondoltuk, ki tudjuk fizetni, DE:

Váratlan fordulat!

Amint tudjátok, a héjazatcsere költségének nagy részét a Tömörkény utcai bérlőnk megelőlegezett bérletidíjából terveztük kifizetni (10 millió forint). Az elmúlt napokban kaptuk a hírt, hogy a bérlőnk álláspontja változott, jelenleg csak 5 millió forintot tud előlegezni, így a már elkészült munkálatok kifizetése is gondot fog okozni.

Kérjük, ha tehetitek, hirdessétek barátaitok körében a gyűjtést, hátha vannak még, akik szívesen segítenének, csak nem jutott el hozzájuk a hír.

A gyűjtés oldala itt található.

Milyen munkákat szeretnénk még elvégezni a sikeres héjazatcsere után?

A beázás néhány héten belül megoldódik, de a belső javítások és komfortosítás még várat magára. Ezek jól szakaszolhatók, nagy részükhöz önkéntes munkát is tudunk majd igénybe venni, de az alapanyagot és a felelős szakértőt ebben az esetben is ki kell fizetnünk. Ezek megvalósítása a jövő évben reális:

  • fel kell mérni a munkát szakemberrel és költségbecslést kell csinálni;
  • a belső szétázott, penészes gipszkartonozást, lambériákat cserélni vagy javítani kell;
  • belső szigetelést kell pótolni, javítani;
  • hátra vannak villanyszerelési munkák;
  • ki kell festeni.

+1 nagy álmunk, hogy az ablakokra árnyékolót, a tetőtérbe esetleg klímát építsünk be, hogy nyáron is lehessen ép ésszel dolgozni az irodában.

Köszönjük szépen hogy beszálltok!