Adj egy órát az Úrnak!

A világjárvány közepette is már 14 ország 145 helyszíne csatlakozott a világméretű szentségimádáshoz, amin több cserkész csapat is részt vesz, így a cserkészek-NEK csapata is. Tarts velünk, imádkozzunk egymásért szombaton! 

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve a tetteinkkel szeretnénk kimutatni hitünket a világ felé. Ehhez viszont Jézustól kapunk erőt. Őt imádjuk az Oltáriszentségben, de hozzá imádkozunk otthonunk csendjében is. Tegyük ezt most hetedik alkalommal ismét közösen a világ ezernyi pontján.

Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek gondolatai:

„Amikor Jézus Krisztus feltámadása után búcsúzott tanítványaitól, elküldte őket az egész világra, hogy hirdessék az örömhírt. Megígérte, hogy velük lesz minden nap, a világ végezetéig. Velünk van tanításában, kegyelmében, szentségeiben, de különösen velünk van az Eucharisztia ünneplésében és az Oltáriszentségben, melyet szentmisén kívül is imádattal veszünk körül.

Krisztus Király főünnepének előestéjén ismét közös, világméretű szentségimádást tartunk. A jelenlegi járványügyi helyzetben, ott, ahol nincs lehetőség összegyűlni templomainkban, otthonainkból is bekapcsolódhatunk személyes imáinkkal. Vegyünk részt ezen a közös imádságon minél többen, imádkozzunk egymásért, kapcsolódjunk be egyházközségünkkel, közösségeinkkel, családjainkkal együtt! Legyen ez a világméretű szentségimádás az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való készületünk következő állomása, s éljük át újra Isten megújító szeretetét!”

Akár otthonról is bekapcsolódhatsz! 

Az 52. NEK-re Budapesten kerül sor 2021. szeptember 5-12. között.