LÓRA!

Lovas szakágunk legutóbbi programja egy május eleji szakági hétvége volt, most pedig a nyári táboruk szervezésén dolgoznak, miközben képviselik a szakágat a pécsi kerületi táborban is. A nyári tábort augusztus 26-30. között tartják, a helyszíne pedig Nagyvázsony lesz. Kovács Krisztián (105.) és Surján Kinga őv. (433.) megbízott szakági vezetők beszámolója.

mcs24_lovasszakág_002A szakág jelenlegi állapotában nem tudnánk még nyilvános tábort tartani, ezért ezt az első táborunkat úgy találtuk ki, hogy a szakágban már résztvevő lovas cserkészeknek szól. A végén viszont lesz egy nyílt napunk, amire bárki eljöhet, akár egész őrsök is. Ezen a nyílt napon lehetőség lesz lovaglásra, illetve szeretnénk majd bemutatni az érdeklődőknek, hogy mit értünk el a tábor folyamán, akár egy játékos verseny, vagy bemutató keretein belül. Ősz óta folyamatosan ezen a táboron dolgozunk, közös eseményeken, illetve szakági listánkon ötletelünk, igyekszünk minél ideálisabban kialakítani a programokat, feltételeket.

 

A táborban egymást fogjuk oktatni elméletben és gyakorlatban is, hiszen a lovas kultúra, lovas élet hihetetlenül gazdag elméleti ismeretanyaggal rendelkezik. Természetesen lesznek külső oktatók is, akik a tábor résztvevőit a saját tudásuknak, szintjüknek megfelelően fogják képezni. Arra is lesz lehetőség, hogy aki tud, az saját lóval érkezzen, saját lován mutassa be azt a tudást, amit át szeretne adni.mcs24_lovasszakág_001

Minden résztvevő esetében szeretnénk, ha aktívan szerepelne, azaz akár a lovas szakágról, akár bármi egyéb, őt érdeklő lovas témában tudna tartani egy módszertani előadást, vagy akár gyakorlati bemutatót. A témákat a nyár folyamán osztjuk ki, illetve választhatóak, így mindenkinek lesz ideje felkészülni, kitalálni, hogy mit és hogyan szeretne megvalósítani. Mindezzel pedig az a célunk, hogy formálódjon, kialakuljon az az ismeretanyag, amin keresztül elindíthatjuk a szakágon belüli saját képzésünket, próbarendszerünket. A résztvevőknek a tábor végén lehetőségük lesz tudásuknak megfelelő szintű próbát tenni. És persze mindemellett talán a legfontosabb, hogy testben-lélekben gyarapodjunk élményeink és a megszerzett tudásunk által. Szeretnék lóháton túrázni, bejárni a gyönyörű környéket, szeretnénk, ha a végtelenül gazdag magyar lovas kultúrát gazdagítanánk, és a kultúra tovább gazdagítana bennünket.

Folyamatos információkat a szakág fejlődéséről a facebook oldalunkon találsz! https://www.facebook.com/lovascserkesz

Kérdéseiteket feltehetitek e-mailben a lovas@cserkesz.hu címen,

vagy keressétek közvetlenül Kovács Krisztiánt: perjesikovacs@gmail.com

Kovács Krisztián (105.), Surján Kinga (433.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük