Pozitív gondolkodás!

Szeretnénk ha még többen, jobban bele látnának az MCSSZ munkájába. Ezért egy riportsorozatot indítunk, amelynek keretében bemutatkoznak az irodában dolgozók. Másodikként Csepregi Mártont HR vezetőt kérdeztük. 

VL: Mi a feladatod a Szöviben?
A napi rutin (HR és kommunikációs ügyek) mellett van két érdekes terület, amivel foglalkozom. Az egyik a TÁMOP-5.2.8 pályázatunk kiértékelése munkavállalói oldalról. Fontosnak tartom, hogy a szervezet tanuljon, fejlődjön és ehhez szükséges a korábbi pályázati tapasztalatok összegyűjtése, kiértékelése, előremutató kritikával, és használható javaslatok megfogalmazásával. Szeretném, ha egy újabb nagy pályázat (pl. EFOP) úgy valósulhatna meg, hogy a TÁMOP-ban azonosított hibákat elkerüljük, a várható nehézségekre felkészüljünk, viszont ami jól sikerült, arra lehessen építeni a továbbiakban is.

A másik munkaterületem az Alumni szervezése. Ezen a téren van már saját önkéntes tapasztalatom (lásd később – baráti kör). Jelenleg az irodai alumni hálózat kialakítása a feladatom, de tervezzük a csapatok köré épülő alumni közösségek létrejöttének támogatását is.

DSC_5106_v2
VL: Szabadidődben milyen feladatokat vállalsz a cserkészetben?
Az 1909. Prohászka Ottokár Cserkészcsapat baráti körét szervezem (POCSCS Baráti kör). Legutóbb több mint 80-an vettünk részt egy baráti körös találkozón, ahol nagy örömömre, minden eddigi és a jelenlegi csapatparancsnok is részt vett. Sokan már családosként feleségükkel/férjükkel és gyermekeikkel vettek részt az eseményen. A Baráti kör tevékenysége túlmutat az időnkénti nosztalgiázáson, többféleképpen is támogatjuk a budakeszi cserkészcsapatot és annak mindenkori vezetését. Legutóbb új sátrak vásárlására gyűjtöttünk anyagi támogatást.

Idén újra összeállt a Hubertusz együttes, mert úgy éreztük van bennünk annyi erő, hogy 11 év után újra alkossunk valami dúdolgatni valót a nyári táborokhoz. Ha minden jól megy, június 20-ára már túl leszünk a stúdiófelvételen.

VL: Van-e ezen kívül egyéb önkéntes tevékenységed?
Kulcs-Rácalmás Katolikus Egyházközségi Képviselő Testületének tagjaként részt veszek a plébániai ügyek menedzselésében. A helyi ifjúsággal Húsvét előtt keresztutat, Karácsony előtt betlehemes játékot szervezek. Emellett lakhelyemen, Kulcson bekapcsolódtam a község 2014-2019 közötti stratégiai programjának kialakításába és megvalósításába.

 

10273242_1042080972479549_1663982438632305841_oVL: Mi a mottód?
„Pozitív gondolkodás!” „Ha odalépsz, akkor valami történjen…” Ezt főleg sporttársaknak mondtam korábban, vagy azoknak a fiataloknak, akiknek labdarúgást tanítottam, de az élet más területén is igaz. Nem elég szemmel kísérni a folyamatokat! Nem elég szóban megkérdezni egy idősebbet, hogy szeretne-e leülni a buszon, hanem közben fel kell állni, és állva maradni, még akkor is, ha az illető mégsem ül le.

A MCSSZ dolgozóit bemutató sorozatunk első részét, a Hoffmann Ferivel készült interjút itt olvashatjátok.