Több ezer budai cserkész táborozik Somogyban

Mintegy 30 budai csapat 2500 cserkésze kezdett tíznapos nomád táborozásba hétvégén a Somogy megyei Csokonyavisonta mellett. Ez a magyar cserkészek legnagyobb rendezvénye a 2013-as Nemzeti Nagytábor óta.

tájképAz I. (budai) cserkészkerület csapatai július 9-től 18-ig táboroznak közösen Somogy megyében, a Barcsi járásban, Csokonyavisonta település ligetes külterületén. A mintegy harminc cserkészcsapat több mint 2500 tagja szombaton több turnusban, különvonatokkal és -buszokkal érkezett a táborhelyre.

A Buda és környéki (pl. pomázi, budakalászi) cserkészcsapatok 2005 óta 5-6 évente táboroznak közösen; a legutóbbi „Kerületi Nagytábor” (KNT) 2010-ben volt Homokbödöge mellett.

„Az egyes csapatok 80-120 fős táborai külön-külön, de egymástól csupán néhány perc járásra helyezkednek el; a cserkészhagyományoknak megfelelően nomád módon táborozunk, nagysátrakban, vezetékes víz és elektromosság nélkül” – mondja a KNT parancsnoka, Metz Márk. „Persze vannak kivételes pillanatok: az Eb-döntőre például kivetítőt építettünk, aggregátor és antenna segítségével néztük közösen a meccset az egyik rét szélén” – teszi hozzá Metz Márk.knt2

A 10 nap kirándulással, közösségépítő és képességfejlesztő programokkal, szabadtéri sporttal telik.

További részletek a táborról itt.

Fotók: I. Kerületi Nagytábor Facebook

Forrás: I. Cserkészkerület Nagytábor, Magyar Cserkészszövetség