Dekoráljuk ki a csapatotthont!

Félig vizes ponyvák szerte-szét? A táborból megmaradt ketchup és majonéz feltornyozva egy sarokban? Mi lenne, ha idén a szokásos rendrakás mellett, egy kicsit felturbóznátok a berendezést is?! Íme, pár egyszerű tipp, ami egyszerre praktikus és feldobja a csapatotthont.

Szerző: Zöllner Anna Júlia csst. (1926.) 

Ládákból ülőkék

Az nagy faládák sok helyet foglalnak, egymáson tárolni nem túl kellemes, pláne amikor eszedbe jut, hogy a legalsó ládában maradt valami elengedhetetlenül fontos dolog. Rendezzetek be egy termet ezekkel a ládákkal és dobjatok rájuk egy-két színes párnát. Ha kell valami a dobozból, csak leveszitek róla a párnát, amúgy pedig hangulatos ücsörgős helyiséget hozhattok létre a végtelen teázásokhoz, beszélgetésekhez.

regi lada uloke kisasztal karpitozott len

Offline instagram

Készítetek a csapatotthon falából instagram falat! Nem kell más hozzá, mint spárga, néhány csipesz, post-it-ek és valamilyen szíves matrica, na meg persze a legjobb tábori fotók. Feszítsétek ki vízszintesen egymás alá több spárgát (lásd a képen), csíptessétek rá a fotókat, amiket érdemes egy kicsit nagyobb fotókartonra, mint maga a fotó felragasztani. Utána pedig már csak izgulni kell a lájkokért, amit a csapattagok ragasztgathatnak rá a szívecske matricákkal, vagy kommentelhetnek post-itekre írva és a fotó alá ragasztva.

ac779a0c3d666f9f6334350906e9baf6

Táborpólókból képet a falra!

Ne hagyjátok a szekrény mélyén porosodni a táborpólókat, csináljatok látványos faliképeket! A következőkre lesz szükség: a táborpóló, egy festővászon, kézi tűzőgép vagy ragasztópisztoly és erős ragasztószalag. A póló ujjait vágjátok le, valamint a pólót is vágjátok ketté, a hátuljára nem lesz szükség csak az elejére, ahol a minta van. Feszítsétek a pólót a vászonra, a hátuljára tűzzétek rá a pólót a tűzőgéppel, ha nincs ilyen tűzőgépetek ragasztópisztollyal is próbálkozhattok. Végül ragasszátok le a kép hátulját ragasztószalaggal. Íme a munkafolyamat lépésről-lépésre.

Konzervekből tároló fal

Ne dobjátok ki a nyári táborból megmaradt konzervdobozokat, hanem hasznosítsátok újra! Többféleképpen is a falra szerelhetitek, ha pl. van whiteboard vagy bármilyen más fém felület a csapatotthonban, akkor szereljetek erős mágnes a konzervdobozokra és máris kész a bármikor mozgatható tároló. Egy másik jó megoldás, ha egy helyen átlyukasztjátok a dobozokat, S-alakú lógatót tesztek bele és így bárhova felaggathatjátok a dobozokat, a képen látható módon. Színes papírokkal, festékkel vagy szalvétatechnikával kedvetekre dekorálhatjátok a konzerveket. Fali tárolóként nem csak konzervdobozokat, hanem alacsonyabb faládákat is felhasználhattok, nem kell mást tennetek, mint a képen látható módon felfúrni a falra a dobozokat.boite-conserve1Függönykarnis az erdőből

A képen látható ötlet igazán egyszerűen kivitelezhető a csapatotthonotokban is, csak hozzatok haza a táborból pár erősebb faágat. Ezeket aztán lefesthetitek bármilyen színűre. Két függönykarnis tartóval operájátok fel a falra és utána mehet rá a függöny. A függöny tetejére varrjatok kis kötözőket, amivel rögzíteni tudjátok a karnishoz.

wood-logs-interior-decorating-furniture-design-5