„Jót, s jól!”

Szeretnénk ha még többen, jobban bele látnának az MCSSZ munkájába. Ezért egy riport sorozatot indítunk, amelynek keretében bemutatkoznak az irodában dolgozók. Most Kollár Tamás titkárságvezetőt kérdeztük a feladatairól.

VL: Mi a feladatod a Szöviben?

Titkárságvezetőként dolgozom a Tömörkény utcai székházban. Alapvetően a mozgalmi és az irodai igényeket igyekszem kiszolgálni, igen széles területen. Szerencsére változatos dolgokat produkál az élet, így unatkozásra nincs okom. A beérkező levelek feldolgozása, iktatása, célszemélyhez juttatása mellett próbálok felelni a számtalan telefonáló kérdésére, vagy útbaigazítani őket az illetékes munkatársaink felé. Megrendelők, szerződések, egyéb jogi dokumentumok vagy igazolások előkészítésében veszek részt, próbálom a tagság központhoz kapcsolódó ügyeit intézni, megoldani.
Ebbe aztán a levelezőlisták karbantartása mellett, az ECSET-rendszerben való eligazításon túl a tagkártyák, spárgaigények felmérése, illetve a csapatoknak járó központi kiadványok és egyebek kiadása is jócskán beletartozik. A Szövetség egyes szerveit igyekszem legjobb tudásom szerint kiszolgálni mind a helyszín, infrastruktúra és élelmezés biztosítása, mind az egyes előkészítő anyagok összeállítása, honlapra történő feltöltése révén. De szereltem már sok Salgó-polcot is a garázsban, úgyhogy tényleg nehéz volna olyasmit említeni, amivel ne kellett volna bizonyos szinten foglalkoznom itt a központban. Ezzel együtt szívesen teszem mindezt, alapvetően örülök, hogy a Cserkészszövetség törekvéseit segíthetem, munkámmal szolgálhatom.

VL: Szabadidődben milyen feladatokat vállalsz a cserkészetben?

A kérdés jó, hiszen jelenleg a legtöbb szabadidőm valóban a cserkészeté. Tíz éve alakult a csapatunk – akkor még szövetségi kereteken kívül –, melyet a tavaly év eleji csatlakozásunk óta parancsnokként vezetek (1020. számú PÁKICS Cserkészcsapat). Jelenleg a második őrsömbe járó fiúkat nevelgetem tehetségemhez, lehetőségemhez mérten. A Szövetség szervezetében ezen felül országos küldött tisztséget vállaltam erre az évre, valamint ettől az évtől az I. Cserkészkerület révén tagjai vagyok az Országos Tanácsnak.kollar_1

VL: Van-e ezen kívül egyéb önkéntes tevékenységed?

A családom és a csapat mellett sok szabadidőm nem marad, de amit csak tudok, képviselőtestületi tagként segítek az egyházközségünk életében, programjain, valamint a társasházunk közös képviseletét látom el.

VL: Mi a mottód?
Huh, ez nagyon nagyképűen fog hangzani, de igazából már igen régóta szeretem ezt a Kazinczy sort. Szóval esetemben ezt mély alázattal kell értelmezni. „Jót s jól! Ebben áll a nagy titok.”