Tábortüzek szerte a világon

Augusztus huszadika nem csak az Államalapítás ünnepe, de egyben a szolidaritás napja is. Ilyenkor világszerte egyszerre, helyi idő szerint mindenhol este kilenckor gyújtanak tüzet a magyar cserkészek Szent István napján a nemzeti összetartozás jeleként.

Szerző: KMCSSZ

Ez alkalomból a világ magyar ajkú cserkészei gyertyalángot és tábortüzeket gyújtanak a Föld szinte minden pontján. A nemzeti összetartozásra emlékeztető láng a legkeletibb időzónából, Új-Zélandról indul Nyugat felé, és a Hawaii-szigeteken, Honolulun alszik ki utoljára.

A Magyar Cserkészszövetség az 1933-as gödöllői cserkész világtalálkozó ideje alatt rendezte meg először a Magyar Szolidaritás Tüze napját. Kezdetben csak Magyarországon és a magyar ajkú területeken lobbantak fel a lángok: Gödöllőn, a Hargitán, a Bakonyban, a Tátrában, a Mecsekben és Szabadkán. A Külföldi Magyar Cserkészszövetség tizenkét évvel ezelőtt felújította a kezdeményezést, amellyel hagyományt teremtve ma Japántól egészen az Egyesült Államokig, mindenhol megemlékeznek a világ magyar cserkészei a szolidaritás ünnepéről.

Budapesten idén is este kilenc órakor a Szent István napi tűzijáték első rakétáival egy időben gyújtják meg a cserkészek a Magyar Szolidaritás Tüzét, amely ekkor már tizenegy-tizenkét órája lesz úton a világban, és még ugyanennyi ideje lesz hátra. Hiszen nincs olyan időzónája a Földnek, ahol ne élnének magyar cserkészek és más magyarok.

Tekintsd a tűzijáték első felröppenő fényét az együttérzés lángjának és gyújts mécsest te is!

Légy részese az összetartozásnak augusztus 20-án, este kilenckor!