Idén több mint 800 határon túli diák táborozott velünk

A Magyar Cserkészszövetség az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által kiírt Határtalanul! program keretében arra nyert lehetőséget, hogy 800 határon túli magyar diák számára szervezzen tábort Magyarországon, a Magyar Cserkészszövetségek Fórumával együttműködve.

A cserkészet cselekedve tanítja a rábízottakat, hogy talpraesett emberekké váljanak. Egyenruhában vagy anélkül, kint vagyunk a gátakon, ha kell; de cselekszünk akkor is, amikor az összmagyarság megerősítéséről van szó. Örömmel vállaltuk a Határtalanul! program egyedi lehetőségét. A határon túli magyar cserkészszövetségek segítségével összesen nyolcszáz fiatalt tudunk megszólítani Erdélyből, Felvidékről, Kárpátaljáról, és a Vajdaságból, hogy értékes élményekkel gazdagodhassanak Budapesten és környékén, jobban megismerjék Magyarország értékeit, ezáltal is növelve összetartozás érzésüket.. Bízunk benne, hogy a vendégül látott gyerekek közül sokan csatlakoznak otthoni cserkészekhez, ami segíteni tudja Őket magyarságuk megélésében.

image2

A “CSERKÉSZEN a Kárpát-medencében” táborok 2015-ben 5 turnusban valósultak meg Budapesten és környékén, összesen mintegy 800 gyermek részvételével. A tavalyi sikeres lebonyolítás tapasztalatai alapján 2016-ban is 800 határon túli diák táboroztatását vállalta a Magyar Cserkészszövetség.

A program rengeteg lehetőséget adott a táborozó gyerekek számára, hogy megismerkedjenek egymással, megerősödjenek magyarságukban és bepillantást nyerhessenek a cserkészet életre szóló kalandjába.

13516208_555063508006373_7930922804029248627_n

A cserkész-jellegű programokat öt napon keresztül, hetente 100-150 fős turnusokban, természetes környezetben, a Budai-hegység szívében, a Nagykovácsiban lévő Teleki-Tisza Kastélyparkban tartjuk. A tábor résztvevőit a határon túli magyar cserkészszövetségek közreműködésével választjuk ki és szervezzük csoportokba, igazodva a helyi igényekhez. Elsődleges szempont a szociális rászorultság.