Online SZJA adóbevallás – kitöltési útmutató

Támogassa adója 1%-val a Magyar Cserkészszövetséget!

A támogatásokból évente közel 10.000 gyermek élményt adó és értéket közvetítő programjának hátterét alakítottuk ki, nemzetközi cserkész eseményekhez, tagsághoz csatlakoztunk.

Támogasson minket, hogy még több tábort szervezhessünk a cserkészeknek!

A 2017-es évtől már a NAV készíti el a legtöbb adózónak az adóbevallását. Az Ügyfélkapura belépve már most meg tudjuk nézni a tervezetet, és ha mindent rendben találtunk, rendelkezhetünk az adónk 1+1 százalékáról.

A cserkészet a világ legnagyobb ifjúságnevelő mozgalma. A magyarországi cserkészmozgalom célja, hogy olyan életrevaló, elkötelezett, felelős, egészséges fiatal felnőtteket neveljen, akik hasznos tagjai lesznek a társadalomnak. Hogy mi vár a gyerekekre cserkészként? Egy életre szóló közösség, barátok, élmények, tartalmas és hasznos időtöltés, és a legnagyobb kaland, amivel valaha találkoztál! Hogy ezt minél több gyermek megtapasztalhassa, és a cserkészet továbbra is virágozzon, kérünk, támogasd adód 1%-ával a Magyar Cserkészszövetséget!

Az adó 1% felajánlásáról csináltunk egy rövid képes leírást, hogy mindenki a legkönnyebben kitölthesse, illetve a cikk végén a NAV videós segédletét is megtekinthetitek.

Ügyfélkapu belépés

cserkesz-ado-1

Az Ügyfélkapu az egyetlen csatornája az online adó 1% felajánlásnak, így aki ezzel még nem rendelkezik, a Kormányablakban tud belépést kérvényezni. Belépés után az eSZJA feliratra kattintva juthattok el arra az oldalra, ahol megtekinthetitek a bevallásotok tervezetét és rendelkezhettek az 1 százalékokról.

eSZJA

cserkesz-ado-2

Balra a bevallás tervezet találjátok, jobbra pedig a nyilatkozatot tudjátok kitölteni. Ezek után a személyes adatainkat kell megadni, de szerencsére az adószámunk már automatikusan ki van töltve.

cserkesz-ado-3

Amint ezzel elkészültünk, jöhet maga a lényeg. Először a civil szervezetnek felajánlott 1 százalékról kell döntenünk. Itt nagyon kérjük, hogy ha úgy gondolod, hogy a cserkészet sokat adott neked anno, vagy épp az látod, hogy a gyermeked nagyon jól érzi magát ebben a közösségben, akkor kérjük ajánld fel nekünk ezt az 1%-ot. Neked semmibe sem kerül, de nekünk nagyon sokat segít.

A Magyar Cserkészszövetség adószáma: 19006705-2-41

Elég ennyit beírni, név nem kell. A másik egyszázalékot pedig valamelyik egyház részére lehet felajánlani. Értelemszerűen mindenki adja annak az egyháznak, amelyiknek a felekezetébe tartozik. Ezeknek a listája itt található.

cserkesz-ado-4

Köszönjük, hogy a Magyar Cserkészszövetségnek ajánlottad fel adód 1 százalékát! A NAV videós tájékoztatóját pedig alább tudjátok megtekinteni.