Létrejött a Mustármag – lelki nevelési munkacsoportunk

Mustármag egy országos, keresztény cserkész lelki nevelési munkacsoport, amely az Országos Elnökség megbízására jött létre. Célunk a Magyar Cserkészszövetség nevelési munkáján belül a lelki terület elősegítése és támogatása, valamint a csapatok ezirányú működésének segítése.További részleteket és kapcsolódási pontokat itt találhattok.

Ennek megvalósulásához szeretnénk (korosztályspecifikus) módszert adni a vezetők kezébe, összegyűjteni, és megosztani egymással jól működő gyakorlatainkat (pl. csapatlelkinap), hasznos segédanyagainkat. Az első év a megismerés és megismertetés éve. Szeretnénk aktívan jelen lenni a cserkészszövetség és kerületei életében — megismerni Titeket, a lelki nevelés helyzetét országszerte, és megismertetni Benneteket a Mustármag konkrétabb célkitűzéseivel.

A megismerés céljából voltunk már a Kerületi Elnökségek Találkozóján, az I. Cserkészkerület elnökségénél, V. kerület PhD-ján, és kérdőívet vettünk fel az I. és X. kerületi Vezetőképző 2017/2018-as jelöltjeivel. Ezek mellett készítettünk lelki programot a Gubacs fesztiválra, az Országos Cserkésznapra (lelki tájfutást), a Közép-európai Cserkésztalálkozóra CEJ 2018-ra, és a 2019-es Magyar Dzsembori csapat számára kidolgoztuk a felkészülési időszak lelki ívét.

Hogy mindenki számára elérhetők lehessünk, létrehoztuk facebook és Instagram oldalainkat, melyeken heti rendszerességgel osztunk meg módszereket, imákat, és lelki nevelést elősegítő tartalmakat. Nagy örömünkre az oldal sok cserkészhez eljutott már, de ahhoz, hogy még többeknek tudjunk segíteni, minden megosztást, vagy ajánlást nagyon köszönünk!

Facebook oldalunk:https://www.facebook.com/ennyihit/

Instagram oldalunk: https://www.instagram.com/ennyihit/

Idén szeretnénk eljutni minden kerületbe, hogy megismerhessük lelki nevelési munkájukat, közösen gondolkodjunk, formáljuk a Mustármag jövőbeni feladatkörét és bátorítsunk Titeket, hogy cserkész eseményeitek, programjaitok, de mindenekelőtt őrsi nevelési munkátok során ezek egy részét töltsétek meg lelki tartalommal.

Isten áldását kérjük Rátok cserkészekre, csapataitokra, vezetőitekre, őrseitekre!

Munkacsoportunk tagjai:

Salzmann Katalin (831.)

Bence Zsolt Imre (32.)

Tóth Márton (442.)

Turóczi Hajnalka (25.) (országos lelki nevelési szakvezető)