Bölcske – Kiképzőképző-képzés utánpótlás

A helyszín ismerős (Bölcske – Szent András kastély), a társaság adott (kiképzőképzők utánpótlása), a téma mindig változik – így indultak neki a november 16-18-i hétvégének. Az eddigiekhez képest újdonság volt, hogy most nem csak egy csoport, hanem a tavalyi, korábbi évfolyam tagjai is együtt voltak azért, hogy most a két csoport céljait és módszereit egyeztessék.

Péntek este egy szolidabb, ismerkedős játékkal kezdtek a résztvevők. Szombat délelőtt az 1. évfolyam készült egy módszertani játékkal, ahol bekötött szemmel álltak a kihívások és a témák elé, mely új perspektívát adott a jelenlét észlelésére. Ezzel a gyakorlattal és a reflexiójával telt el a délelőtt.

Délután operatív témákról folyt a beszélgetés, a két csoport kapcsolatáról, feladatairól. Egy beszámoló és egy közös gondolkodás sokat segített abban, hogy egységes tényeket állapítsanak meg, amik mentén majd tovább folytatódik mindkét csoport munkája a következő években. Este egy nagy, már szabad beszélgetéssel telt az együttlét, ami a közösség épülését szolgálta. Vasárnap már a hétvége zárására és egy-egy konkrét esetre koncentráltak.

Összességében nem elsősorban az új ismeretek elsajátítása volt a cél, hanem a közös nevezőre jutás, konfliktuskezelés és közösségépítés. Mindez sikerült!

A képzést az Imre herceg terv – közelebb egymáshoz projekt támogatta.