II-IX. kerületi cserkészvezetői konferencia – Hajdúnánás

Alternatív forrásteremtés, módszerek a kiégés ellen, kerületi stratégiaalkotás és lelki nevelési tréning – ezek voltak a vezetői konferencia legfontosabb pillérei a november közepén megtartott rendezvénynek. A résztvevők a kerületi vezetők és gyermekeik voltak. A konferencia ideje alatt az apróbbak részére gyermekprogramot biztosítottak az őrsvezetők. Volt karkötő készítés, kézművesek, filmnézés, teakóstoló verseny és még sok más.

A konferenciát Sarkadiné Papp Lívia nyitotta meg, ezután Jernei Péter (II. cserkészkerület elnöke) előadást tartott a cserkészet alapjai címmel. Másnap az Alternatív Forrásteremtés című előadást lehetett meghallgatni. Mindezek után a vezetői kiégésről gondolkodtak közösen Búzás Eszter és Tóth Norbert vezetésével, amelyben kiscsoportos foglalkozásokban a kiégés okait boncolgatták; mik a jelei, és a bizonyos stádiumokban mit tanácsos tenni, és mire kell odafigyelni a megelőzés érdekében. A téma feldolgozását követően a csoportok résztvevői megosztották egymással a véleményeket, és további megoldásokat fogalmaztak meg.

Ebéd utáni program volt a stratégiai megbeszélés kerületenként, ahol a helyi stratégiát elemezték, ezáltal valamelyest közelebbi képet kaphattak a kerület céljairól, központi kérdéseiről, és arról, hogy milyen jövőképe van az elnökségnek. Említést tettek az országos stratégiához való igazodásról, illetve a stratégiaalkotás menetéről.

A záró napon egy Lelki Nevelési tréningre került sor, amit Turóczi Hajnalka tartott a Mustármag munkacsoport képviseletében, ami egy keresztény alapokon nyugvó szervezet. Itt arról beszélgettek a cserkészek, hogy milyen lelki programot lehet szervezni a különböző korosztályoknak. Szó volt az imádság fontosságáról és arról, hogy ezt egy alapszükségletnek kell tekinteni, mivel elengedhetetlen ahhoz, hogy a lelki növekedés megmaradjon mind az egyén, mind a közösség számára. Ezután istentisztelet és mise volt.

A konferenciát az Imre herceg terv – közelebb egymáshoz projekt finanszírozta.