V. kerületi Bogáncs ŐVK-VTK

Az MCSSZ V. Cserkészkerülete vezetői továbbképzést tartott november 23-24. között Szegeden. Céljaik között szerepelt egy olyan továbbképzés lebonyolítása, amelyben a szakmai fejlődésen túl a kerületi vezetői közösség építése is szerepet kap.

Egy kis ismerkedés után következtek a programok, lehetett sütés nélküli édességeket készíteni, láthatták a résztvevők, hogyan lehet okosházat/szobát létrehozni, illetve egyszerűbb kísérleteket is kipróbálhattak. A szakágak népszerűsítése érdekében, éjszakai motorcsónakázásra is volt lehetőség egy kis kincskereséssel egybekötve. Az este további részében módszertani játékká átalakított társasjátékokkal lehetett egyénileg vagy csapatokban játszani.

Szombati nap folyamán két csoportban dolgoztak. Az egyik csoportban a kiscserkész korosztály vezetéséről, nehézségeiről, ezek esetleges megoldásairól volt szó. Az idősebb korosztály pedig a kiégésről, motiválatlanságról és motiválásról beszélgethetett. A délelőtt folyamán egy újabb szakági blokk következett, melyben a vízi és kerékpáros szakágaké volt a főszerep. A helyi közlekedési és vízi rendőrök tartottak előadásokat, esetbemutatásokat. Végül szó volt a különpróbák rendszeréről, népdal szimbolikáról, illetve a technika iránt érdeklődők a drónokkal és azok használatával ismerkedhettek meg.

A vezetői továbbképzést az Imre herceg terv – közelebb egymáshoz projekt támogatta.