Egy mindenkiért – mindenki egyért!

A Romániai Magyar Cserkészszövetségben megvalósult a második MentŐv program a 21. számú gr. Petki Dávid cserkészcsapatnál, ahol a legapróbb cserkészek is jelen voltak, és színesítették a közös programokat. Ez a hétvége leginkább a csapatépítésről szólt, ahol a cserkészek megismerték egymást különféle szituációkban. További részleteket itt olvashattok.

A hétvége mottója: “Egy mindenkiért, mindenki egyért!”

A felnőttek kíváncsiak voltak arra, hogy cserkész korosztályú gyerekek milyen tervekkel akarják kezdeni ezt az évet, ezért mindenki megírta az elképzeléseit, és céljait. Ezután ismerkedéssel és csapatépítő játékkal kezdődött a program, ahol a cserkésztudásukat is felhasználhatták, ezáltál egymástól is tanulhattak.

Az ebéd után, a cserkészek kikapcsolódhattak, volt, aki szánkózni, más pihenni tért. A következő program sokkal intenzívebb formában próbálta meg a fiatalokat, mert csak úgy tudták megoldani az adódó feladatot, ha mindenki odaállt és mindent beleadott, ahogy a mottó is mondja: “Egy mindenkiért, mindenki egyért!” Az estét egy farsangi mulatsággal zárták, ahol minden egyes cserkész, független a korosztálytól, valamilyen jelmezt viselt.

A program megvalósulását a Lépj át a határaidon! projekt támogatta.