Képzések, felkészítések – március

Az MCSSZ Kiscserkész és Cserkész Vezetői Továbbképzést tartott 2019.03.21-22-én Dunaföldváron kiscserkészekkel, farkaskölykökkel és cserkész korosztállyal foglalkozó vezetők számára. A továbbképzés elsősorban az őrsvezetői munkát segíti, célja a módszertan gyarapítása, a vezetők közötti kapcsolatépítés, valamint feltöltődés új ötletekkel és élményekkel. Ezt követően Dunaföldváron vezetői találkozó volt Rákos-Szilas körzet csapatparancsnokai és őrsvezetői részvételével.

Folytatódik az OE és a kerületi elnökségek találkozója

Ezúttal az V. kerület cserkészvezetőit látogatták meg az elnökség tagjai. A találkozóra Hajdúszoboszlón került sor, ahol egyebek mellett a növekedési trendekről, várakozásokról volt szó, melyeket esetmegbeszélések, operatív egyeztetések követtek a vezetőképzést, a projekteket illetően. Végezetül az országos ügyek, az új elnökség és a struktúraváltás folyamata kerültek szóba.

Kósza-vándor vezetőképzés Szekszárdon csapatoknak

608. számú Schola Caritatis cserkészcsapat szervezésében kósza korosztályú hétvégés programot szerveztek Szekszárd határában. A hétvégén összesen több mint negyven résztvevő volt, 6 különböző településről. A hétvége elsődleges célja a Pécs környéki és a szekszárdi kósza korosztályú cserkészek, vezetők közötti kapcsolatépítés, tapasztalat-megosztás és továbbképzés. Az eseményen a vezetőknek lehetőségük nyílt kisebb csoportokban megosztani a saját csapatukban szerzett tapasztalataikat, jó gyakorlataikat, felmerülő nehézségeiket.

Vadonlakó hétvége a Berva-völgyében

Vadonlakó bevezetési hétvégét tartottak az Eger melletti cserkészparkban március végén, ahol a szakág tevékenységeivel ismerkedhettek meg a kószák. A kalandokkal teli hétvégén betekintést nyerhettek a természetben való létfenntartás alapismereteibe, annak reményében, hogy később csatlakozva a szakághoz tovább bővíthetik ismereteiket az erdei élet, túlélési technikák, táborozási fogások területén, illetve elmélyedhetnek a klasszikus cserkész-ügyességekben is.

A programokat az Imre herceg terv – közelebb egymáshoz projekt támogatta.