Megtartották az első TTK-t

2019. március 22-24. között rendezték meg az első Tematikus Továbbképzés a székesfehérvári Ciszterci Szent István Gimnáziumban. Az intenzív hétvége első napján a résztvevők forrásteremtési alapismereteket szereztek: végig vették, miért van szükség forrásra, milyen szemlélet szükséges a sikeres forrásteremtéshez és milyen típusú javakból építkezhetnek. Gyakorlati segédanyagként forrástérképet kaptak kézhez, amit a csapatban hasznosíthatnak. További részleteket itt olvashattok.

Még péntek este megkapták projektfeladataikat és csapatokba rendeződve elkezdtek dolgozni az egész hétvégét átölelő feladatukon.

Szombat délelőtt a Human Dialog szakértői a civil kommunikáció és forrásteremtés online eszközeiről, működtetésük feltételeiről, valamint az optimálisan működtethető adománygyűjtési csatornákról beszéltek a hallgatóknak. Ezen kívül két Magyarországon lezajlott, adományozási szokásokról szóló kutatás eredményeit is ismertették. Az ezekből megszerzett információkat minden csapat beépítheti majd a hosszútávú adománygyűjtési, forrásteremtési stratégiájába.

A délutáni szakaszban online kommunikációról, azon belül főleg a facebook működési mechanizmusáról tanulhattak a cserkészek. Megismerték az oldalak elemzési lehetőségeit, a targetálás, pixel és hasonló fogalmakat, a hirdetések menetét. Szó esett a szövegírás fontosságáról és módszertanáról, az adatbázis építés jelentőségéről, az adománygyűjtéshez kapcsolódó támogatói szintek szerepéről, de kaptak segédanyagot ingyenesen, online használható kreatív szoftverekről is.

Az esti órák a kötetlen együttlétről, ismerkedésről és a közös feladatok kidolgozásáról szóltak, a hétvége gyümölcsét pedig vasárnap délelőtt aratták le. Minden csapat bemutatta az általa kidolgozott projektet. Érződött rajtuk a hétvége során belefektetett munka és lelkesedés minden csoportnál, a képzésen olyan tudást és szemléletet sajátítottak el, amit a gyakorlatba átültetve maguk is használni tudnak majd.

“Nagyon köszönöm ezt a továbbképzést, szerintem eszméletlenül hasznosnak bizonyult, és az itt megszerzett tudást nem csak a cserkészet keretein belül fogom használni.”

A TTK megvalósítását az Imre herceg terv – közelebb egymáshoz projekt támogatja.