Jövő héten találkozzunk a Gubacson!

A családosokat hívják az ingyenes Gubacs fesztiválra, amelyet augusztus 22. – 25. között Mátrafüred – Sástó kempingben tartanak. Az MCSSZ által szervezett fesztivál kettős célt szolgál: egyrészt szeretnének lehetőséget biztosítani az aktív cserkészkorosztályból már kinőtt felnőtt cserkészeknek, hogy találkozhassanak régi barátaikkal és igény szerint újra megtalálják helyüket a mozgalomban, másrészt ajtót kívánnak nyitni a külvilág felé, hogy akik még nem találkoztak a cserkészettel, de magukénak vallják az értékeit, megismerkedhessenek velük és tevékenységükkel. 

A fesztivál programjának összeállításakor figyeltek arra, hogy minden generáció megtalálja az érdeklődésének megfelelő elfoglaltságot. Kiemelten fontosnak tartják, hogy értéket közvetítsenek, kapcsolatépítési és együttműködési lehetőséget biztosítsanak a magyaroroszági és kárpát-medencei ifjúsági közösségek, illetve társadalmi ügyek iránt elkötelezett civil szervezetek számára.

Az egész napos programok között található Apródképző, Ne pazarolj! csomagolásmentes bolt workshop-ja, kézműves foglalkozások, Pucolj ki! Szabadulószoba, társasjátékok, játszótér, cserkészprogramok, civil standok és wellness. A programok között szerepelnek előadások, Nulla Hulladék workshop a HuMuSz Szövetség vezetésével, megismerhetik a vakvezető kutyák munkáját, lesz elsősegély gyakorlati képzés, Szociopoly – interaktív színházi társasjáték, bábszínház, számháború, családi sorverseny – baráti társaságoknak is, kocsmakvíz, tájékozódási vetélkedő, panoráma túra, esti cserkésztábortűz, koncertek és táncházak. Fellép a PASO, a Ferenczi György és az 1ső pesti rackák, a Besh o droM, a Hahó Együttes, a Szomszédnéni Produkciós Iroda és még sokan mások.

A térítésmentes szálláshelyek a Mátra Kemping területén már beteltek, a szervezők még néhány parcellát fenntartanak a sátorozni vágyóknak. A helyszín tömegközlekedéssel is elérhető, autóval érkezőknek ingyenes parkolási lehetőség lesz a kemping területén. A résztvevők az étkezésről maguk gondoskodhatnak a kempingben található étteremben, büfékben, illetve saját alapanyagok felhasználásával a kemping főzőhelyein. További információk a Gubacs Fesztivál honlapján találhatók. Regisztrálni ITT tudtok.

A fesztivál a Lépj át a határaidon! projekt keretében valósul meg.