Megalakult a Zöld Munkacsoport, jön a IV. TTK!

A cserkész szereti a természetet, jó az állatokhoz és kíméli a növényeket. A cserkész testben és lélekben tiszta. A cserkész takarékos. Az Országos Elnökség jóváhagyásával megalakítjuk az MCSSZ Zöld Munkacsoportját, első programunkként pedig meghirdetjük a IV. TTK-t.

Célunk a hétvégével, hogy felmérjük a csapatok “zöld” igényeit és törekvéseit, hogy gyakorlati ismereteket adjunk át, amivel már az idei cserkészévet is zöldíthetik, de nem utolsó sorban azzal is foglalkozunk majd, hogyan kapcsolódik össze Isten, ember és a természet.

A maximális létszám 40 fő, jelentkezz hamar, ITT: https://forms.gle/Mx2wZ5pYigMkAA5v6!

 

Jelentkezz szeptember 22. éjfélig, ha:

  • megismerkednél az ökológiai megtérés fogalmával
  • még nem tudod (vagy éppen nagyon is ismered) mit jelent a green care, de szívesen lennél tudatos természetjáró
  • szeretnél olyan zöld megoldásokat elsajátítani, amivel a hétköznapi (otthoni és cserkész) életedet fenntarthatóbban élheted. Pl.: kukaügyi ismeretek, a “lebomló cserkésztábor” ismérvei (leave no trace), vegyszerhasználat, eszköz- és alapanyag beszerzések, stb.

 

Hogy mikor?

  1. szeptember 27-29.

 

Hol?

Katalinpusztai Kirándulóközpont Apartman szállás, Nógrád megye (2640 Szendehely-Katalinpuszta, Erdészház 034/5 hrsz.)

(Tömegközlekedéssel is könnyen elérhető, Váctól 15 perc. 🙂 )

 

Kiket várunk?

Zöld témák iránt érdeklődő 16 éven felüli cserkészeket, akik később akár szívesen foglalkoznának a témával csapatukban. 

Kik tartják a képzést?

A Zöld Munkacsoport jelenlegi tagjai (név szerint: Arany János, Hetyey Amy, Kiss Rozi, Merza Péter, Pólya Sári, Pólya Viktor, Réffy Orsi, Siklósi Rozi, Sziráki Zsófi) és más külső meghívott előadók.

 

Pontos programot és egyéb tudnivalókat a jelentkezési határidő lezárása után osztunk meg a résztvevőkkel. Ha kérdésed van, írj ide: zold@cserkesz.hu

 

A hétvégét az “Imre herceg terv – közelebb egymáshoz” projekt támogatja, a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.