INDABA 2019 – Tegyünk azért a jobb világért!

Tényleg jobban hagyjuk itt a világot, mint ahogy kaptuk? Tisztában vagyunk azzal, hogy vezetettjeinkre milyen kihívásokat terhelünk? Törvényünk hatodik pontját helyesen tudjuk betartani? Van-e valós társadalmi hatása a cserkészmunkánknak? Nem hiába hívtunk olyan előadókat, akik szívesen vállalják markáns véleményüket a másként gondolkodókkal vagy szkeptikusokkal szemben. Nyílt viták, kerekasztal-beszélgetések, workshopok: ez vár rátok, és persze arra dedikált szabadidő, hogy találkozhassatok egymással!

Nehéz ma már úgy híreket olvasni, hogy ne találkozzunk az ökológiai válsággal, vagy a bolygónk megmentéséről szóló írásokkal. A sok információ között nagy kihívást jelent kiválogatni a valóban releváns tartalmakat. Cserkészként zászlónkra tűztük, hogy egy jobb világért dolgozunk. Magyarország legnagyobb ifjúsági szervezeteként nem mehetünk el szó nélkül a világunkat jelenleg legnagyobb mértékben befolyásoló körülmények mellett, hiszen mi vagyunk az első generáció, akik testközelből látják a klímaváltozás hatásait, és az utolsó, akik tehetnek ellene.

Az idei INDABA fő kérdése, hogy a teremtett világunk kincseit hogy őrizhetjük meg, egyénként miben van felelősségünk, és hogyan használhatjuk erre a cserkész közösségben rejlő erőt? A tavalyihoz hasonlóan most sem félünk szembenézni a kellemetlen témákkal, legyen az a tüntetések megítélése, a politikai válaszlépések, vagy az aktivistákat érő kritikák.

A PROGRAM ÉS A RÉSZVÉTEL INGYENES, DE REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT!

Jelentkezni itt tudtok: https://forms.gle/2JpifDgw85Mx79pW7

Jelentkezési határidő: 2019.11.15.

Az esemény szervezője a frissen alakult környezeti neveléssel és a teremtésvédelemmel foglalkozó ZÖLD munkacsoport.

Az esemény nem ottalvós, a távolabbról érkező cserkésztestvéreinknek viszont a környéken tudunk szállást biztosítani (alvási lehetőség, ágyban). Az erre vonatkozó igényeteket a regisztráció során tudjátok jelezni, ha mindkét napot bejelölitek.

Az INDABA előadásai pénteken és szombaton (nov 29-30.) lesznek, vasárnap (dec. 1.) az OKGY-re kerül sor Nagykovácsiban.

Az INDABA az Imre herceg terv – közelebb egymáshoz projekt támogatásával valósul meg.