Közeledik a legújabb TTK!

A mindennapokban gyakran vagyunk szereplői vagy szemlélői konfliktusoknak, vitáknak vagy akár egyszerű baráti beszélgetéseknek. Ezek során hatással vagyunk a körülöttünk lévő emberekre, így nem mindegy, hogy a saját szempontjainkat, érdekeinket hogyan tudjuk kifejezni, képviselni, adott esetben érvelni azok helytállósága mellett. A Tematikus Továbbképzés témája ezúttal a Magabiztos fellépés – eredményes képviselet lesz.

A képzés célja, hogy elméleti betekintést, illetve gyakorlati módszertani segítséget adjon a résztvevők tudatosabb, magabiztosabb véleményformálásához, kommunikációjához.

A hétvége során az alábbi témákat fogjuk érinteni:

  1.     Demokratikus működés:

–        politika helye a cserkészetben

–        hatásgyakorlás – van-e hatása az egyén tetteinek a közösségre és a döntéshozókra?

–        döntéshozatali módszerek

–        vélemények, szempontok ütköztetése és kezelése

  1. Erőszakmentes kommunikáció:

–        érzelmek kifejezése

–        visszajelzések adása és fogadása

–        nemet mondás

  1.     Vitakultúra:

–        a nyilvános beszéd alapjai

–        tételmondat meghatározása

–        fogalmak meghatározása

–        érveléstechnika

–        empátia

A hétvégét a témában jártas, elismert előadók és trénerek fogják vezetni, a jelentkezők több gyakorlati képzésen és egy egyedülálló szituációs játékban is részt vehetnek, melynek fókuszban a kollektív döntéshozatal, az összetett problémák kezelése és a kommunikáció áll. A TTK a korábbiakhoz hasonlóan az EFOP Imre herceg terv – közelebb egymáshoz projektnek köszönhetően valósul meg, így a részvétel ingyenes, ugyanakkor regisztrációhoz kötött! A regisztrációval és a helyszínnel kapcsolatos információk hamarosan érkeznek, az időpontot viszont már most beírhatjátok a naptáratokba!

Szeretettel várunk minden olyan 16 éven felüli cserkészt (nem szükséges vezetői képesítéssel rendelkeznie), aki szeretne magabiztosabban kommunikálni és eredményesebben megosztani a gondolatait másokkal! Mind őrsvezetőként, mind raj- vagy csapatparancsnokként hasznos lehet a hétvége, hiszen cserkészként gyakran veszünk részt különböző megbeszéléseken, amelyeken fontos, hogy képviselni tudjuk véleményünket. A programot az Imre herceg terv – közelebb egymáshoz projekt támogatja.

A program hivatalos eseményét ITT találjátok:  

A közeljövőben az alábbi TTK-k várhatók még, véssétek fel őket a naptárba és figyeljétek a facebook-eseményeket!

December 6-8. – Forrásteremtés

Január 24-26. – Informatikai továbbképzés cserkészeknek (aka. Cybercserkész TTK)

Február 21-23. – Esélyteremtés és gyermekvédelmi kérdések