Magabiztos fellépés – eredményes képviselet.

Hamarosan itt a legújabb TTK (Tematikus Továbbképzés), melynek témája ezúttal a Magabiztos fellépés – eredményes képviselet.

A mindennapokban gyakran vagyunk szereplői vagy szemlélői konfliktusoknak, vitáknak vagy akár egyszerű baráti beszélgetéseknek. Ezek során hatással vagyunk a körülöttünk levő emberekre, így nem mindegy, hogy a saját szempontjainkat, érdekeinket hogyan tudjuk kifejezni, képviselni, adott esetben érvelni azok helytállósága mellett.

A képzés célja, hogy elméleti betekintést, illetve gyakorlati módszertani segítséget adjon a résztvevők tudatosabb, magabiztosabb véleményformálásához, kommunikációjához.

A hétvége során az alábbi témákat fogjuk érinteni:

1.      Demokratikus működés:

–        politika helye a cserkészetben
–        hatásgyakorlás – van-e hatása az egyén tetteinek a közösségre és a döntéshozókra?
–        döntéshozatali módszerek
–        vélemények, szempontok ütköztetése és kezelése

2.      Erőszakmentes kommunikáció

–        érzelmek kifejezése
–        visszajelzések adása és fogadása
–        nemet mondás

3.      Vitakultúra

–        a nyilvános beszéd alapjai
–        tételmondat meghatározása
–        fogalmak meghatározása
–        érveléstechnika
–        empátia

A hétvégét a témában jártas, elismert előadók és trénerek fogják vezetni, a jelentkezők több gyakorlati képzésen és egy egyedülálló szituációs játékban is részt vehetnek, melynek fókuszban a kollektív döntéshozatal, az összetett problémák kezelése és a kommunikáció áll.

A TTK a korábbiakhoz hasonlóan az EFOP 1.3.6. – Imre herceg terv projektnek köszönhetően valósul meg, így a részvétel ingyenes, ugyanakkor regisztrációhoz kötött! A regisztrációval és a helyszínnel kapcsolatos információk hamarosan érkeznek, az időpontot viszont már most beírhatjátok a naptáratokba!

Szeretettel várunk minden olyan 16 éven felüli cserkészt (nem szükséges vezetői képesítéssel rendelkeznie), aki szeretne magabiztosabban kommunikálni és eredményesebben megosztani a gondolatait másokkal! Mind őrsvezetőként, mind raj- vagy csapatparancsnokként hasznos lehet a hétvége, hiszen cserkészként gyakran veszünk részt különböző megbeszéléseken, amelyeken fontos, hogy képviselni tudjuk véleményünket.

A program hivatalos eseményét ITT találjátok.
A közeljövőben az alábbi TTK-k várhatók még, véssétek fel őket a naptárba és figyeljétek a facebook-eseményeket!

December 6-8. – Forrásteremtés

Január 24-26. – Informatikai továbbképzés cserkészeknek (aka. Cybercserkész TTK)

Február 21-23. – Esélyteremtés és gyermekvédelmi kérdések