MCSSZF Őszi Fórum Ülése

Diósjenőn ülésezett a Magyar Cserkészszövetségek Fóruma 2019. október 4-6. között. Az ülést irányította a Magyar Cserkészszövetség Fórumának elnöke, Lendvai Lintner Imre és Dr. Virág András, az Összmagyar Cserkésziroda vezetője. Összesen 35 cserkészvezető vett részt az idei találkozón. A résztvevők egyebek mellett döntést hoztak arról is, hogy az egyes szövetségekben folyó vezetőképzések vezetőinek közös műhelymunkát szerveznek, melynek koordinálását az MCSSZ vállalta magára.

A találkozón a cserkészszövetségek értékelték az elmúlt fél év történéseit, tevékenységét, a közös képzéssel kapcsolatos újabb információkat. A fórum közös segédtisztképzésének közel egy évtizedig Szórád Gábor állt az élén, mely idő alatt elvégzett fantasztikus munkát az ott lévők hálás köszönettel köszönték meg. A jövő évi képzésnek Gál Erik személyében új vezetője lesz. Határozat született az alapszabály aktualizálásának módjáról és a munkafolyamatok határidejéről, a tisztújítás elhalasztásáról jövő év májusáig, a Betlehemi Békeláng idei átvételén a közös képviseletről, a következő időszak tervezett rendezvényeiről, elsősorban a NEK2020 – 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszussal kapcsolatos közös fellépésről. 

A megbeszélést követően szentmisével Kispál György cserkészpap és istentisztelettel Bóna Zoltán cserkész tiszteletes közvetítésével köszönhettük meg az Úrnak a tartalmas megbeszélést és együtt gondolkodást. 

A szövetségek egy-egy képviselője aznap még részt vett a Cserkész Világszövetség (WOSM) főtitkárával (Ahmed Alhendawit) és a Világbizottság alelnökével (Andy Chapmant) közös munkaebéden is, míg többen főleg azért siettek haza, hogy még bekapcsolódhassanak október 6. alkalmából szervezett nemzeti megemlékezésekbe is. 

A rendezvény házigazdája az SZMCS volt, megvalósulását pedig a Lépj át a határaidon! projekt és a Bethlen Gábor Alapkezelő támogatta.