Mustármag – Pártoló tagság

Elkezdtük a 2018/2019-es tanévet új lendülettel és új tagokkal! 

Míg a tavalyi év a megismerésről és megismertetésről szólt (sok helyre elutaztunk, sokatokkal találkoztunk, beszéltünk), idén szeretnénk lehetőséget adni mindazoknak, akik szívesen bekapcsolódnának a közös munkába. Térben és tematikusan is szeretnénk tagolódni. A pártoló tagság lényege éppen az, hogy akár otthoni, gyakori találkozásokat nem igénylő feladatot is vállalhattok, sőt ezeket ti magatok találhatjátok ti. Ennek a folyamatnak a koordinálása hivatottak a havi találkozóink, melyet a MiAtyánk eseménysorozat alkalmai után tartunk, melyekre szeretettel várunk titeket! (Ha erre sem tudtok eljönni, keressetek minket email-ben!) 

Megtartottuk a MiAtyánk sorozat első alkalmát, melyet nem várt nagy érdeklődés kísért. A vasárnap esti találkozón több mint ötvenen gyűltünk össze, és hallgattuk BePét, valamint gondolkodtunk közösen az Úr imádságának első során. Az este második részeként került sor a pártoló tagság első találkozójára. A következő alkalom időpontja: november 24.,19:00 óra.

Részt vettünk Lyonban egy spirituális fejlesztéssel kapcsolatos képzésen, mely szemléletformáló volt a nyugat-európai cserkészet valláshoz való viszonyulásának megismerése által. Sok gondolatot indított el bennünk, érdekes volt kitekinteni saját szövetségünkön kívülre. 

A hónap során az elnökséggel is egyeztettünk terveinkről, céljainkról. Nagyon jó tapasztalat volt velük lenni. Hálásak vagyunk a ránk szánt időért és a támogató légkörért, hozzáállásért!

A következő hónapban Nagybörzsönybe utazunk a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség által szervezett Cserkészvezetői Konferenciára, hogy többféle lelki programot vigyünk az eseményre. Örülök a meghívásnak, várjuk az eseményt!

„Ha akkora hitetek volna, mint egy mustármag, és azt mondanátok ennek a hegynek: Menj innen oda! – odamenne, és semmi sem volna nektek lehetetlen.” (Mt 17,20)

Mustármag lelki nevelési munkacsoport:

Muhari Máté, Kiss Rozália, Tóth Márton, Salzmann Katalin, Turóczi Hajnalka (lelki nevelési szakvezető).