RMCSSZ vezetői találkozó

Szeptember utolsó hétvégéjén került sor egy családi hétvége keretén belül a vezetői tanácskozásra Kiskunmajsán, melynek célja egyrészt a 2019-2020-as emlékév megbeszélése, illetve az őrsök évének részletesebb programtájékoztatása volt. Mind emellett a családok közösen élvezhették a fürdőtelep kínálta lehetőségeket.

Délelőttönként vezetői tanácskozás volt. Napirendi témaként szó esett az emlékévről, illetve a műemlékről, amit a Cserkészszövetség fog majd felavatni. Következő napirendi téma a 2020-as cserkésztábor volt, ami keretén belül a táborhelyszín, időpontok, keretmese megvitatására került sor. Szó esett a cserkésznapról is, ami 2020 májusában lesz megtartva. A tanácskozás után családosan bementek Kecskemétre, ahol városnézés és a város legfinomabb fagyija várt rájuk. A szállásra visszaérve, vacsora után elkezdődött az esti fürdőzés, ami rengeteg nevetéssel és jó kedvvel telt mindenkinek.

Vasárnap reggeli után egy utolsó tanácskozásra került sor. Említésre került a májusban tartandó emlékülés, ahol bemutatják Nemes Gyula történész, monográfia író könyvét, amit az elmúlt 30 év cserkészetről írt. A gyűlésen megvitatták a cserkészszövetség ruházati előírásokkal kapcsolatos változásai, újításai.

A programot a Lépj át a határaidon! projekt támogatta.