VMCSSZ vezetői találkozója

Október második hétvégéjén Mórahalmon gyűltek össze a Vajdasági Magyar Cserkészszövetség csapatparancsnokai és vezetői. A programra érkeztek Horgosról, Temerinből, Szabadkáról, Gunarasról, Keviből, Csantavérről, Martonosról, Kanizsáról, Muzslyáról és Szentmihályról is. A találkozóra a mórahalmi Zöld Közösségi Ház és Erdei Iskolában került sor.

Az esti programot a csapatmentor, Réka vezette, aki elkalauzolta őket egy Mesetérkép segítségével a Nevesincs faluba, ami önmaguk és vezetőtársaik megismerésére szolgált. Szombat reggel egy frissítő reggeli torna következett, ami már bemelegítése volt a délelőtti programnak, egy csapatépítő paintball csatának. A temerini Teleki Attilát kérdeztük a délelőtti programunkról: “a paintball azért tetszett, mert mindenki teljesen beleélhette magát a játékba és közösen harcolhattunk. Annak ellenére, hogy mindenki meg lett “jelölve” legalább egy kék folttal, ez a program valamennyiünk számára felejthetetlen marad, és ne feledjük a sárga csapat volt a legjobb!”

A délután tartalmas megbeszélésekkel és tervezéssel telt a raj- és csapatparancsnokok részvételével, a fiatalabbak pedig egy játékos programmal töltötték az idejüket. Ezt követően közösen elkészítették a tetris challenge-es képeiket. A fényképek után csapatépítő játék következett. Vacsora után  az esti tábortűzre készülődtek. Másnap reggel ellátogattak a mórahalmi templomba, ahol részt vettek a vasárnapi szentmisén. Ezt követően a fiatalabbak csoportja félrevonult elkészíteni az ebédet, amíg a csapatparancsnokok újra kerekasztal beszélgetésen vettek részt.

A találkozót a Lépj át a határaidon! projekt támogatta.