Leégett a ház – mindenük odalett. Segítsünk cserkésztestvérünknek!

A 18 éves Vig Attila (792.) és édesanyja, Vigné Hornyák Mariann szerdán hajnalban arra ébredt, hogy ég a ház a fejük felett. A legyesbényei család szinte mindenét elvesztette. A ház és a hozzá tartozó melléképület teljes terjedelmében kiégett, a szerencsi tűzoltók öt vízsugárral oltották a tüzet. Az MCSSZ és a Református Szeretetszolgálat közös adománygyűjtést szervez a család megsegítésére.

Ami nem a tűz martaléka lett, azt az oltásra használt víz tette tönkre. Jelenleg egy baráti családnál húzzák meg magukat. Szeretnék a házukat – melyen biztosítás nem volt – újjáépíteni, addig albérlet keresnek a borsodi faluban.

A károsult család támogatására a Magyar Református Szeretetszolgálat azonnali segélycsomagot állított össze, mely tartós élelmiszert, ruhaneműt, párnát, takarót, szőnyeget tartalmazott. A későbbiekben – akár az albérlet berendezéséhez is szükséges – bútorok, háztartási eszközök, háztartási gépek beszerzésére lesz szükség. A statikai felmérést követően kiderül, hogy a ház alkalmas-e az újjáépítésre, a kiégett ház falai ugyanis épek maradtak.

Az MCSSZ és a Református Szeretetszolgálat közös adománygyűjtést szervez a család megsegítésére. Az alábbi honlapon keresztül tudjátok megtenni felajánlásotokat. Célunk az, hogy legalább egymillió forintot gyűjtsünk össze számukra!