Pest és környéke cserkészkerület – felnőtt felkészítés

A felnőttek cserkészismereti felkészítő hétvégéinek első alkalma egy sűrű, és viszonylag sok gyakorlati tudás átadását tartalmazó program. A november elején megvalósuló eseményt kilenc fő részvételével tartották meg Galyatetőn. A vacsorát követően a cserkészek már péntek este megkezdték a szakmai programot a tábori felszerelések bemutatásával.

A szombati napon az egynapos túráé volt a főszerep, ahol nem a teljesítményre helyezték a hangsúlyt, hanem a természetjárás gyakorlatias, praktikus tudásanyagának átadására. Az indulás előtt kora reggeli tornával kezdték a napot, majd imával, reggelivel folytatták a készülődést a szálláshelyül is szolgáló Fogadó a táncoló kecskékhez elnevezésű helyszínen. Indulás előtt szerszám használati képzést kaptak a jelöltek, így már azt is tudták, mi az, amit szükséges magunkkal vinni, és mit felesleges. A túra részeként a térképészet alapjainak elsajátítására, az útjelek megismerésére is alkalmuk nyílt, aztán a szabadtéri főzés bizonyult ideális csapatépítőnek, ahol a tüzek különböző formáival is megismerkedhettek a résztvevők. Az ebéd után az erdőben menedéképítéssel töltötték az időt: egyet gyakorlott cserkészvezetők, egyet pedig a jelöltek állítottak fel.

A szállásra való visszatérés után vacsora következett, de itt még nem ért véget a tanulás, hiszen a cserkészcsomók elkészítését is bemutatták a kis csapatnak. A vasárnapot is a reggeli rutinnal kezdték (reggeli, ima), majd egy „egészségügyi felszerelés” képzésre került sor. Ezután nem maradt más hátra, minthogy egy tájékozódási „svéd pályával” zárják ezt a tartalmas hétvégét.

A felkészítőt az Imre herceg terv – közelebb egymáshoz projekt támogatta.