Cilu nénit kitüntették!

A nemzeti ünnep, március 15. alkalmából Magyarország köztársasági elnöke kitüntetéseket adományozott. Ebben az évben három cserkésztestvérünk is elismerésben részesült. 

Örömmel és büszkeséggel osztjuk meg a hírt, hogy „a magyar cserkészek országhatárokon és generációkon átívelő összetartozását erősítő, példaértékű munkája elismeréseként” Szentirmai Józsefné, Cilu néni a Magyar Cserkészszövetség 100/ö Banden-Powell Központi Öregcserkészcsapatának alapító tagja és parancsnoka a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetésben részesült.

Turba László cst. (309.), korábbi válogatott birkózó “A hazai cserkészet kötelékében végzett társadalmi szervező- és karitatív tevékenysége, valamint birkózóként elért eredménye elismeréseként” a Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetésben részesült.

„A diaszpórában élő magyar fiatalok nevelése és identitásának megőrzése érdekében végzett munkája elismeréseként” Szórád Gábor cst., a Külföldi Magyar Cserkészszövetség főtitkára a Magyar Bronz Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést kapta. 

Szívből gratulálunk mindhármuknak további jó munkát kívánva!