Cserkészes filmeket vadásztunk a neten

Az nem lehet, hogy a karantén megállítson egy cserkészt! Napokon belül itt van a tavaszi jó idő, minden porcikánkkal a külvilágba vágyunk, az ébredező természetbe, a barátok társaságára, most mégis szűkebb családi körben kell megélnünk a cserkészetet.  Akkor tegyük azt vidáman! Az első lépésekben olyan online tartalmakat ajánlunk nektek, amelyekkel a cserkésztörténelmi tudásotokat lehet gyarapítani, felfrissíteni, majd jöhet a móka a további filmekkel.

  • A 100 év vagány című négyrészes dokumentumfilm sorozat (1. rész: Tábortüzek gyúlnak, 2. rész: Liliom a viharban, 3. rész: Magyarnak maradni, 4. rész: Életre szóló kaland) a magyar cserkészet történetét mutatta be az alapítás 100.  évfordulója alkalmából, melyet 2013-ban mutattak be a Duna TV-n.
  • A Wes Anderson rendezte Holdfény királyság című filmben az árva Sam Shakusky cserkész és Suzy Bishop szökésének kalandos történetét követhetjük nyomon 1965 nyarán, az USA-ban.
  • Az Utánam fiúk című amerikai film minden tekintetben unikális, hiszen nagyközönséghez eljutó, multi által gyártott (Walt Disney) cserkészfilm sem előtte, sem utána nem készült. Figyeld, hogy ki az egyik gyerekszereplője az 1966-os filmnek. Csak nem Kurt Russel???

A történet szerint Lem Siddons (Fred MacMurray) egy Amerikában turnézó jazz együttes tagja, aki sokévnyi utazás, zenélés után szeretne végre megállapodni. Erre a kis közép-nyugati porfészekben, Hickory-ban lehetősége is nyílik, így faképnél hagyja a bandát, és letelepül. Élete nyugodt szakaszára készül, de átgondolatlanul elvállalja a helyi cserkészcsapat megszervezését.

  •  Nyelvgyakorláshoz pedig itt a Scout camp 2009 angol nyelven, spanyol felirattal.
  •  A legutolsó cserkész címe ne zavarjon meg, ez nem az utolsó, mint Bruce Willis esetében. A film 1988-ban készült, inkább azoknak lesz érdekes, akik már felnőttek és örömmel tekintenek vissza a régmúlt időkre. A történet pedig a következő:

Louie a cserkészmozgalomban töltötte életének legboldogabb idejét. Ezúttal, hogy összedőlt a háza, meghívja barátait, hogy vándortúrán idézzék fel emlékeiket. Mindenki örül: az ideges fogorvos, a hadaró tervező, a pszichológus és az önelégült hullámlovas is. A kempingezés azóta sem lett könnyebb. Amikor cserkészkedésük két ellensége megtudja, hogy az öregcserkészek megint együtt vannak, úgy érzi, ütött a bosszú órája. Az erdőben pedig szökött fegyencek bujkálnak…

Jó szórakozást hozzá!