„Tanulj otthon – Online képzések és programok cserkészektől” Cserkésztudás – online!

A Magyar Cserkészszövetség számára fontos a nevelőmunka, amit most – a járványhelyzet miatt – az online térben folytatunk. A cserkészeink mellett szeretnénk másoknak is átadni egy szeletet abból a tudásból, élményekből, módszerekből, amelyek az elmúlt évtizedekben sikeressé tették a közösségeinket.

Online fejlesztő tartalmakat ad közre az MCSSZ Tanulj otthon – Online képzések és programok cserkészektől” elnevezéssel. Ezzel a folyamatosan bővülő tudásanyaggal kívánnak a cserkészek részt vállalni az oktatásra, tanárokra és szülőkre nehezedő kihívásokból. Az otthon elvégezhető feladatokat különböző témák mentén, több célcsoport és korosztály számára állítottuk össze egyszerűbb és összetettebb formában. A kézműves praktikáktól kezdve, az időgazdálkodáson át a fotózásig, egészen széles a paletta. Tudsz velünk tanulni a térkép és turistajelekről, a hazai erdők állat- és növényvilágáról, védett értékeinkről, felelős környezetvédelemről. Emellett eligazítunk a pénzügyek és pályázatok világában, mutatunk jó gyakorlatokat a civil szféra forrásteremtési lehetőségeiből.

A programjainkra és képzéseinkre hívunk minden általános- és középiskolást, tanárt vagy más civilszervezet önkéntesét. Az MCSSZ közvetlenül a tanárokhoz is eljuttatja az elérést biztosító felületeket. A részvétel minden esetben ingyenes! Az egyes témákat Google Classroom felületén lehet elérni, amihez szükség lesz egy G-mail fiókra. A felületre belépve minden instrukció megtalálható, de bátran kérdezd a témavezetőket a felületen keresztül vagy akár közvetlenül!

Jó munkát, jó tanulást kívánunk!

A képzéseket/programokat az Imre herceg terv – közelebb egymáshoz és a Lépj át a határaidon! projekt támogatja.