Mi újság a mentorhálózatnál?

Bár a csapatmentorok személyesen nem jutottak el a csapatokhoz, a karantén ideje alatt is tartották a kapcsolatot egymással és a kerületek, szövetségek vezetőivel, sőt még egy egynapos online képzésen is részt tudtak venni. Ruzsa Ágota tréner vezetésével a személyes segítői alkalmakra, illetve tematikus workshopok tartására készültek fel. 

A képzés a korábbi tréningeken tanultak felidézésével kezdték, majd ezt követően rátértek az „én-nyelv”, a tapasztalati tanulás, a véleményformálás lépcsőfokainak megbeszélésére, majd John Heron által megfogalmazott, Ágota által „hatos fogatnak” elnevezett, segítői beszélgetés elemeire. Mindezeket kiscsoportokban a gyakorlatban is kipróbálták. Délután a katalitikus eszköztár használatáról és a vita, illetve a dialógus közti különbségekről hallottak, majd rátértek a workshopok alkalmazási lehetőségeire, témáira és kiscsoportokban való feldolgozására is.

A hálózat magyarországi és a környező magyar cserkészszövetségek mentoraiból áll, lefedve így az egész Kárpát-medence cserkészetét. Jelenlegi működésük, felállásuk a határokkal széttagolt és ennek egyik következtében kialakult sokszínű, sok értéket magában foglaló, magyar cserkészet leképezése is egyben. Ezt az összmagyar, mindennapokban megnyilvánuló együttműködést hivatott megjeleníteni az a videó, amit a képzés végeztével, Trianon 100. évfordulója alkalmával készítettek el a hálózat tagjai.

A mentorhálózat munkáját az Imre herceg terv – közelebb egymáshoz és a Lépj át a határaidon! projekt támogatja.