Megnyitottuk az egészség évét

December 3–4-én került sor a budapesti Szent Margit Gimnáziumban az Indabára, ahol megnyitottuk az új tematikus esztendőt: az egészség évét. A nagyszabású konferencián elismert szakértők és felkészült cserkésztesvéreink segítségével korszerű és átfogó tudással vérteztük fel magunkat a testmozgás, a helyes táplálkozás, a mentális egészség és a lelki harmónia témáiban, valamint a pénzügyi jóllét legfontosabb kérdéseiben is elmerültünk, hogy a vezetettjeinknek még több mindenben a segítségére lehessünk a továbbiakban is.

📸: Horváth András

A párhuzamos szekciók lehetőséget nyújtottak mindenkinek, hogy a számára leginkább hasznos programokon vegyen részt, legyen az plenáris előadás, workshop, ima vagy akár átmozgató torna. (És így sem maradt le senki az ebédre felszolgált egészséges, ínycsiklandó fogásokról.) A sokszínű előadói névsorban számos szakterület és generáció képviseltette magát a Youtube-csatornájáról ismert közgazdász Dörner Csengétől kezdve a többszörös Guiness-rekorder Rakonczay Gábor extrémsportolón át Dr. Mérő László pszichológus-matematikus egyetemi professzorig.

📸: Horváth András

A testi egészség témájában Rakonczay Gábor előadásán túl  Szabó Adrienn és Sziráki Zsófi dietetikusuk, valamint a Nestlé Okos Snack programja segített eligazodni. A lelki egyensúlyról Kozma-Vízkeleti Dániel klinikai szakpszichológus előadásából, Boldvai-Pethes Laura bemutatójából, valamint a Pszichodiák Alapítány, a Pszichológia Munkacsoport és a Gyermekvédelmi Munkacsoport worshopjaiból gazdagodhattunk új ismeretekkel. A mentális egészség és a pénzügyi jóllét témáját Mérő László előadása kötötte össze, amely utóbbi kérdéskörhöz még kapcsolódott Barta Bence pénzügyi mentor, illetve  Dörner Csenge előadása, valamint a Zebeducation foglalkozása Atzél Rékával.

📸: Horváth András

Az Indaba 176 résztvevője mind sok-sok új ismerettel, garázsvásár-kinccsel és COVID-gyorsteszttel gazdagodott, és vélhetően mindenki valami mást vitt magával a 2021-es Indabáról. Ki azt tanulta meg, hogy hetente kétszer érdemes halat fogyasztani, ki arra eszmélt rá, hogy televíziószolgáltatót kellene váltania, ki egy életre megjegyezte, hogy csak bio citromot szabad a limonádéba dobálni, kit pedig az a (Mérő László előadásán elhangzott) gondolat fogott meg, hogy „aki úgy látja a világot 50 évesen, mint 20 évesen, az 30 évet elpazarolt az életéből”. Hogy kiderüljön, mi hogyan is látjuk, találkozzunk újra ugyanígy 30 év múlva! De előbb még a jövő évi Indabán! 🙂

📸: Horváth András

Jó egészséget, jó egészség évét mindannyiunknak!