Egy hely, ahonnan finom, egészséges és adalékanyagmentes helyi termékek rendelhetők. Egy hely, aminek támogatásával nem csak magadnak, hanem a Földnek is jót teszel. Egy hely, ami méretei ellenére hatalmasat…
Gasztrovás
Vezetőknek szóló gasztronómiai cikkek, receptek, praktikák – tábori körülmények között
A paprikáskrumpli és a lekváros kenyér talán a leggyakoribb étel a táborban. Jók ezek, csak unalmassá válhatnak egy idő után. Adunk nektek néhány tippet, mit lehet könnyen elkészíteni…
Igazi pásztorétel, szabadtűz, bogrács és csak néhány alapanyag kell hozzá. Látszólag egyszerűnek tűnik a dolgunk, ám a tészta és a krumpli készülési ideje és természete kicsit trükkössé teszi…
Ha besokaltál már a főtt tésztától, hogy minden évben sajtos-tejfölös spagetti van, krumplis kocka meg lekváros metélt a táborban – íme pár okosság köretre, egytálételre. Az előtábori fizikai…
Szereted a halat? Ha nem, ezzel a fogással bekerülhet a kedvenceid közé. Ez a hal hófehér húsú, ízletes fajta, földközi-tengeri tenyészetekben él. Nem kell aggódni a szálkák miatt sem,…
Te hogy indulsz el bevásárolni? Kosarat viszel vagy hagyod, úgyis adnak a boltosok mindenhez nejlon zacskót. A tudatos vásárlók tartós anyagból készült vászon táskával közlekednek, és nem kérnek…
Az első lépés: készíts bevásárló listát. Ha receptekre keresel az interneten vagy a szakácskönyvekben érdemes figyelni az adagokat, általában négy személyre adják meg az alapanyagok mennyiségét. Menjünk el…
Vasárnap délelőtt egyre többen veszik az irányt a budapesti belváros Kazinczy utcája felé. Ez a szűk kis utca világhíres szórakozóhelyeiről, fesztiváljairól, műemlék épületeiről és sokszínű kultúrájáról. Gyertek termelői…