Használjátok az idei Nyakkendőnapra készült hátteret és gifeket!

Augusztus elsején tartják a World Scout Scarf Day-t, amelyet a világban élő több mint ötvenmillió cserkész számára hirdettek meg. Ezen a napon reggeltől estig viselik nyakkendőjüket az aktív és nem aktív cserkészek egyaránt, így mennek többek között iskolába vagy a munkahelyükre, felhívva a figyelmet a világ legnagyobb ifjúságnevelő mozgalmára.

A Magyar Cserkészszövetség hat évvel ezelőtt csatlakozott a World Scout Scarf Day elnevezésű nemzetközi eseményhez. A szervezők arra buzdítják a cserkészeket világszerte, hogy készítsenek magukról nyakkendős szelfit, alkalmazzanak egy egységes keretet vagy hátteret hozzá, majd osszák meg a közösségi oldalon, így téve láthatóvá a cserkészetet mindenki számára ezen a napon.

Az MCSSZ grafikusai idén is létrehoztak több online alkalmazható rajzos matricát, ezek az Insta stories GIF részén a következő kereső szavakkal érhetőek el: „cserkesz”, „mcssz”, „scout”, „scouting”, „wosm”, és 10 szöveges matrica is készült, ezek a „cserkesz” és „mcssz” szavakra keresve jelennek meg. Emellett egy cserkészes hátteret is készítettek.

A WSSD története:

2007-ben, augusztus 1-jén az osztrák cserkészszövetség kérte aktív és egykori tagjait, hogy viseljék a nyakkendőjüket nyilvános helyeken. Azóta évről évre több millió cserkész csatlakozik a „nyakkendő naphoz”, diákoktól kezdve prominens üzletemberekig. Az esemény dátuma a legelső cserkésztábor emlékét eleveníti fel, mely 1907-ben az angliai Brownsea-szigeten volt a cserkészetet alapító Lord Baden-Powell szervezésében. A nyakkendő szimbóluma a cserkészet ígéretének és küldetésének, hogy “kicsit jobb hellyé tegyük a világot, mint ahogy találtuk”.