Vadonlakó vezetői hétvége

Az MCSSZ Vadonlakó szakágának aktív vezetőivel, és elkötelezett tagjaival tartottak két napos megbeszélést november elején a BiPi villában. A szakág vezetői az ország különböző részein élnek, más-más cserkészcsapat tagjai, ezért az alkalmat hosszú szervezés előzte meg. A hétvége során értékelték az elmúlt időszak tapasztalatait, és hosszabb távra felvázolták terveiket.

A 2017-18-as cserkész év során mintegy 30 alkalommal tartottak kisebb-nagyobb rendezvényt önállóan, vagy más cserkészprogram keretében az ország különböző pontján. Ezek között volt egy egyhetes tábor. A CEJ alatt külföldi és hazai cserkészeknek adtak ízelítőt a természeti élet ismeretanyagából. Egész éves képzésük eredményeképp összesen 14-en szereztek vadonlakó cserkész szakági képesítést.

A megbeszélés során megfogalmazták közösségük értékeit, majd strukturált helyzetértékelést végeztek a SWOT analízis segítségével.

A minden évben megtartott szakági táboruk a legnagyobb rendszeres rendezvényük, így ennek a kiértékelése és a tapasztalatok leszűrése különösen fontos volt. Ebből kiindulva meg is kezdődhetett a következő táboruk szervezése. Felvázolták és szétosztották a jövő év végéig rájuk váró feladatok egy jó részét.

A Vadonlakók programját az Imre herceg terv – közelebb egymáshoz projekt támogatta.