A nagykovácsi Teleki-Tisza-kastélykomplexum lett A legjobb rendezvényhelyszín!

Idén kilencedik alkalommal ítélték oda a díjat azoknak az üzleti szolgáltatóknak, amelyek az elmúlt egy évben hangsúlyosan hozzájárultak a magyar üzleti turisztikai piac növekedéséhez. A díjakat 10 kategóriában osztották ki a Business Traveller Hungary magazin olvasói, corporate partnerei és a szakma képviselőinek online szavazatai alapján. Megkérdeztük Szórád Előd cst. (118.), a Cserkészingatlanok Nonprofit Kft. ügyvezetőjét az eddigi tapasztalatokról és a díj várható következményeiről.

MCSSZ: Hogyan fogadtátok a hírt?

Szórád Előd:A jelölésről és díjátadó rendezvényről előzetesen már értesültünk, de arról természetesen nem tudtunk, hogy elértünk-e helyezést. A díjazottakat helyben mutatták be, így a széksorok között ülve mi is izgalommal vártuk az eredményhirdetést. Amikor az első három helyezett között megláttuk a Teleki-Tisza-kastélyt, akkor már némi reménnyel mozgolódtunk a székeken, de az első helyről szóló bejelentés természetesen örömmel töltött el bennünket.

MCSSZ: Miben tér el, vagy ad többet, mást ez a rendezvényhelyszín a hasonló szolgáltatást nyújtó cégektől?

SZE:Egyfelől a helyszín egy nagyon különleges, természetközeli, tízhektáros parkkal körülvett kastély, amelyből nem sok található az országban. Mind a kastély beltér, mind a kültér számtalan programnak ad, adhat helyet, így igen széles a skála, amelynek meg tudunk felelni.

Másfelől ez a rendezvényhelyszín rendelkezik egy fontos küldetéssel: a bevételeivel a Magyar Cserkészszövetség ifjúságnevelő vállalását is támogatja, aki itt tart rendezvényt. Így a feledhetetlen pillanatok mellett egy jótékony célt is támogat, aki hozzánk hozza rendezvényét.

MCSSZ: Eddig összesen hány rendezvényt sikerült lebonyolítani? Ebben milyen arányt tudtak képviselni cserkészeknek szánt programok?

SZE:Több tucat rendezvény áll már a hátunk mögött, ezek között esküvők, céges találkozók, csapatépítő tréningek, konferenciák is megtalálhatóak. Ezek egy része cserkész program volt (nemzetközi cserkésztalálkozók, táborok, cserkésznapok), de örömmel tölt el bennünket, amikor ugyan nem kifejezetten „cserkész programként”, de cserkész párok házasodnak nálunk.

MCSSZ: Mi okozza legtöbb fejtörést a szervezéssel és az ügyfelek elérésével kapcsolatban?

SZE:Most induló helyszínként leginkább a helyszín megismertetése, köztudatba hozása a feladatunk. E kapcsán jelentős előrelépéseket tettünk az elmúlt időszakban, de még ezen munka közben vagyunk, így az eredménye csak később látszódik majd. Igyekszünk a folyamatosan változó igényeknek megfelelni, ez eddig sikerült is: a kisebb, pár fős megbeszéléstől a protokolláris fogadásokig tudtunk helyet biztosítani.

MCSSZ: A park kezelése, gondozása is szakértelmet igényel. Hogy álltok ezen a területen?

SZE:Igyekszünk cserkész önkénteseket bevonni, hogy a rutin feladatokat egyfelől cserkészek végezzék, másrészt jó szakmai gyakorlat is egyben. Sok-sok önkéntes segítségre van szükségünk, hogy a 10 hektáros park folyamatosan a legjobb oldalát mutassa. Igyekszünk folyamatosan fejlődni, gépeket vásárolni, és a megfelelő szakértőket bevonni azért, hogy a fenntartás szakszerű és folyamatos legyen.

MCSSZ: A díjat követően milyen fejlesztésekre kerül sor? Járt-e ezzel pénzjutalom vagy más, a népszerűséget fokozó együttműködés?

SZE:Az elismerésen és az ezzel járó sajtómegjelenésen kívül pénzjutalommal nem járt a díj. Bízunk benne, hogy a díj a nívónkat emeli majd, illetve abban is, hogy ezen megjelenések kapcsán még több emberhez jut el a kastély híre.