Úton a Mustármagosok

A november 23-i hétvégén Nagybörzsönybe utazott a Mustármag – lelki nevelési munkacsoport delegációja, ahol a Szlovákia Magyar Cserkészszövetség vezetői konferenciáján vettek részt meghívott előadóként. A hétvégi eseményre magukkal vittek egy teremtésvédelem témájú lelki ösvényt, amely szépen kapcsolódik az MCSSZ tematikus évéhez is, valamint egy lelki tükör nevű programot.

A lelki tükör program keretein belül elcsöndesedésre, elmélkedésre és a gyónást, illetve a szentmisét megelőző lelkiismeret-vizsgálatra is lehetőség nyílt. Ezek mellett tartottak egy workshopot a lelki nevelés módszertani lehetőségei témakörben. 

Megtartották a II. és a III. Mi Atyánk-estet is

November 24-én Kelemen László esperes atya, budakalászi plébániai kormányzó, a Mustármag egyházi pártoló tagságának katolikus tagja volt az Est vendége, aki az Úr imádságának Szenteltessék meg a Te neved! soráról beszélt humorral gazdagon átszőtt előadásában.

December 15-én az évtized utolsó mustármagos eseményére gyűltek össze: a harmadik Mi Atyánk-est vendége Beer Miklós nyugalmazott váci megyéspüspök, cserkésztestvérünk volt, aki Ferenc pápa gondolatait és saját cserkész élményeit is megosztotta a résztvevőkkel a Jöjjön el a Te országod! sor kapcsán. Az eseményre ismét a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziumban került sor, s ezúttal a ciszter öregdiák-szövetséggel közösen lett meghirdetve az eseményt. Püspök atya elmélkedését követően a résztvevők vihettek magukkal a betlehemi békelángból, amit előző nap hoztak Bécsből, az európai lángátadó ünnepségről.

“Visszatekintve a 2019-es évre hálával telik meg a szívünk, és ennek okait napestig sorolhatnánk. Kívánjuk, hogy karácsony közeledtével mindannyiunk szívébe is eljusson a Születés Barlangjából áradó béke lángja!”

Ha akkora hitetek volna, mint egy mustármag, és azt mondanátok ennek a hegynek: Menj innen oda! – odamenne, és semmi sem volna nektek lehetetlen. (Mt 17,20)

Mustármag lelki nevelési munkacsoport: Muhari Máté, Kiss Rozália, Tóth Márton, Salzmann Katalin, Turóczi Hajnalka

(Fotó: Bodnár Patrícia)