26. Mikulás kupa

A 2019-es év sem maradhatott Mikulás kupa nélkül. A megszokottól eltérően most a Lovassy László Gimnázium adott otthont a sportrendezvénynek. A szervezők a korábbi években helyszínt biztosító Padányi Iskolával sem szakították meg a kapcsolatot. Az intézmény idén is partner volt, így a kötelező 50 óra közösségi szolgálat keretében velük tartott az iskola néhány diákja, akik a szervezők munkáját segítették a helyszíni lebonyolításban.

Az elmúlt években már a kiscserkész korosztálynak is lehetőséget adtak a részvételre, ez idén sem volt másképp. Összesen 147 cserkésztestvér jött el 11 cserkészcsapatból és 3 cserkészkerületből. Meghívásra a Cserkészbazár is kilátogatott pár órára. 9 órakor elkezdődtek a mérkőzések, 2 pályán.  A focimeccsek színvonalas vezetését ezúttal igazi profikra bízták, ezzel választ adva az évek óta problémát jelentő játékvezetésre. Az MLSZ 2 hivatalos bíróval támogatta az idei Mikulás kupát. Délben egy nagyobb szünetben idén is elkészítették a közös csoportképet, melyen minden résztvevő ott volt, majd utána folytatódtak a mérkőzések. A helyszín adottságai miatt idén nagyobb hangsúly került a szurkolásra, mint korábban, így nagyon élvezetes hangulat alakult ki a csarnokban.

A kiscserkész korosztályban minden csapat megmérkőzött egymással, míg a cserkész, kósza/rover korosztályban csoportba lettek sorsolva a csapatok, amit idén is élőben követhettek a leglelkesebb résztvevők. Délután 4 órakor már a döntők kezdődhettek. A kiscserkész korosztályban a 85. sz. Zrínyi Miklós csapata és a 126. sz. Szent Imre csapata küzdött a kiscserkész vándorkupáért. A cserkész korosztályban két székesfehérvári csapat küzdhetett meg, a 85. sz. Zrínyi Miklós csapat és a 457. sz. Prohászka Ottokár csapat.

Idén is a kósza/rover korosztály döntője hozta a legnagyobb várakozást. A fiúk nem okoztak csalódást, igazi kemény küzdelem volt a 85. sz. Zrínyi Miklós csapat és a Csibék nevű csapat között. Utóbbi három cserkészkerület cserkészeiből állt össze. A tavalyi évhez hasonlóan idén is büntető rúgásokkal kellett eldönteni a kupa méltó helyét. Végül egy góllal itt is a fehérvári alakulat győzedelmeskedett.

 Ebben az évben nagyon eredményesen zárták a 85-ösök a XXVI. Mikulás kupát, mivel az összes korosztályban bezsebelték az első helyet. A színvonalas mérkőzéseket már csak az eredményhirdetés és a zászlólevonás követte.

A XXVI. Mikulás kupán résztvevő cserkészcsapatok:

  •  85. sz. Zrínyi Miklós cscs.,
  • 126. sz. Szent Imre cscs.,
  • 205. sz. Zrínyi Miklós cscs.,
  • 412. sz. Kalazanti Szent József cscs.,
  • 442. sz. Báthory László cscs.,
  • 457. sz. Prohászka Ottokár cscs.,
  • 486. sz. Bátorkeszi István cscs.,
  • 1005.sz. Don Bosco cscs.,
  • 1108. sz. Szent Tarzíciusz cscs.,
  • 1415. sz. IV. Károly cscs.,
  • 1426. sz. Csillagösvény cscs.

A versenyt az Imre herceg terv – közelebb egymáshoz projekt támogatta.