Szombaton van a Thinking Day!

Február 22-én ünnepeljük a cserkészet alapítójának, Bi-Pinek és feleségének, Olave-nek a születésnapját. Ez az a nap, amikor a cserkészek közössége világszerte megemlékezik az alapító célkitűzéseiről, nagy álmáról, a cserkészeszmény lényegéről.

1857-ben ezen a napon született Lord Robert Baden-Powell, 32 évre rá, 1889-ben pedig Olave látta meg a napvilágot, akit aztán az angol cserkészlányok, majd a világ leány főcserkészévé választottak. A cserkész világszervezet (WOSM) és a leánycserkész világszervezet (WAGGGS) a világ számos pontján rendez programokat e nap alkalmából. A leánycserkészek több éves hagyománya, hogy gyűjtést szerveznek, és a befolyt összegből támogatják a leánycserkészetet olyan helyeken, ahol arra leginkább szükség van, valamint jótékony célra fordítják. A Thinking Day-t, vagy ahogy mi hívjuk az Emlékezés Napját a cserkészet fő ünnepnapjaként tartják számon. Ilyenkor világszerte felidézzük alapítónk, Bi-Pi halála előtti utolsó üzenetét, melyet a cserkészekhez intézett.

Bi-Pi azt kérte tőlünk: „..az igazi boldogságot csak a másoknak nyújtott boldogság által érhetitek el. Igyekezzetek ezt a világot egy kicsit jobb állapotban magatok mögött hagyni, mint ahogy találtátok.” Ez a feladatunk, amellyel minden módon szolgáljuk a társadalmat, nemzetünket, családunkat, közösségeinket.

Ma arra buzdítunk benneteket, hogy használjátok a instagram és facebook storykban az egyedi cserkész-gif matricáinkat, “húzzátok a fejetekre” az instán a cserkészkalapot (AR) kiterjesztett valóság formában. Készüljetek a cserkészkvízre is, vagyis frissítsétek fel tudásotokat Bi-Pi életéből…

Légy résen!