Forrásteremtésről Erdélyben

Február közepén az RMCSSZ-nél járt a Szövetség forrásteremtő csapata, ahol szakmai napot tartottak a magyarországi és Kárpát-medencei csapatmentorok és erdélyi cserkészvezetők részvételével. Első nap a közel 40 fős csoport tájékozódhatott különböző magyarországi, és határon túli civil szervezeteknek is a rendelkezésére álló pályázati lehetőségekről az EMET kollégáinak jóvoltából. 

Az este további részében a pályázatokkal kapcsolatos, különböző országokban előforduló tapasztalatokat, felmerülő kérdéseket gyűjtötték össze és osztották meg egymással a résztvevők. Második nap a cserkészkedés éves költségeiről tartottak értékvitát („Mire költenél, ha váratlanul kapna a csapatod 1 millió forintot?”) és megrajzolták közös forrástérképünket, összeszedték, milyen egyéb lehetőségeik vannak a pályázatokon túl, ha csapataik bevételét növelni szeretnék. 

A továbbiakban feldolgozták az MCSSZ által kiadott „Forrásteremtésről cserkészeknek” kiadványt, megvizsgálták, hogy más szövetség csapataira érvényesek-e az abban leírt fejlesztési javaslatok. Este a pénzügyi és stratégiai tervezésé volt a főszerep, zárónapukon pedig az online kommunikáció fontosságáról és lehetőségeiről beszélgettek: Mire lehet használni az online eszközöket, hogyan lehet jól használni a közösségi média felületeket, ha a cserkészekkel, vezetőkkel kapcsolatban szeretnének maradni. Milyen nevelési célú alkalmazásokat ismernek és használhatnak a különböző korosztályok számára. A szakmai munka mellett volt lehetőségük „együtt lenni”, új közösségi játékokat kipróbálni a csapatmentorok vezetésével.

A szakmai napot a Lépj át a határaidon! projekt támogatta.